جابجایی پادگان سپاه از مجاورت قلعه فلک الافلاک، پاییز امسال
استاندار لرستان گفت: با هدف ساماندگی عرصه و حریم قلعه فلکالافلاک و بر اساس تفاهمنامه با سازمان قضایی نیروهای مسلح، پاییز امسال پادگان امام حسین (ع) به صورت کامل در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان در نشست با اصحاب رسانه تهران گفت: ۱۹ بهمن سال گذشته در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان لرستان، با حکمیت و ورود رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، تفاهم نامهای بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک به منظور ثبت جهانی مجموعه تاریخی، منعقد شد.
سعید شاهرخی افزود: براساس تفاهمنامه منعقد شده بنا شد اقدامات لازم جهت تأمین نظر یونسکو به منظور ثبت جهانی قلعه تاریخی فلکالافلاک انجام شود.
وی گفت: در همین راستا، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان پس از ۱۱ سال، بار دیگر به محل قبلی خود در دامنه قلعه فلکالافلاک بازگشت.
شاهرخی ادامه داد: ما از مدتها پیش با همراهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پادگان جدیدی را در حال ساخت داریم، اما این جابجایی به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبار به تعویق افتاده است.
وی افزود: با هدف ساماندگی عرصه و حریم قلعه فلکالافلاک و بر اساس تفاهمنامه با سازمان قضایی نیروهای مسلح، پاییز امسال پادگان امام حسین (ع) به صورت کامل در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
استاندار لرستان در بخش دیگری از اظهارات خود در نشست خبری گفت: در دره خرمآباد ۱۴ اثر ملی فاخر ثبت شده داریم، در این پرونده ۵ غار و یک پرونده ثبت شده و البته در این پرونده، ثبت تپه فلک الافلاک را هم داریم که مورد تائید ایکوموس قرار گرفت.
به گفته استاندار لرستان در جریان جلسه ثبت جهانی مکانهای پیش از تاریخ خرم آباد تأکید شد قلعه ضمیمه تپه فلک الافلاک است و با تکمیل کاوشهای آن سال آینده اضافه میشود. بدان معنا که ما درخواست جدیدی نخواهیم داد و به عنوان یک سند در همین پرونده، فلکالافلاک هم به ۶ مکان دیگر اضافه میشود.
گفتنی است، آزادسازی عرصه و حریم قلعه فلکالافلاک یکی از مهمترین پیششرطهای یونسکو برای ثبت جهانی این قلعه ساسانی بوده است.
قلعه فلکالافلاک یکی از مهمترین قلعههای تاریخی کشور است که در قرن چهارم هجری قمری بهعنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور بود.
کاوشهای جدید باستانشناسان سابقه سکونت در تپه قلعه فلکالافلاک را به ۵۴۰۰ سال پیش برد.
این قلعه در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۴۸با شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.