پخش زنده
امروز: -
مردم آذربایجان غربی با طبخ و توزیع غذاهای نذری و میزبانی از عزاداران و نیازمندان گوشهای از عشق و ارادت خود را به سرور و سالار آزادگان جهان ابراز میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی ؛ پخت غذای نذری یکی از سنتهای رایج در ایران، به ویژه در ایام ماه محرم و صفر است، سفره ای به وسعت کرم خاندان عصمت و طهارت.
این غذاها معمولاً به صورت گروهی و با همکاری افراد مختلف تهیه میشوند و به عنوان خیرات و صدقه بین مردم توزیع میشوند.
از نخستین روزهای محرم، بوی نذری شهرها و روستاها را پر میکند؛ کوچههایی که دیگهای نذری شان روایتگر داستانهایی است که از دیرباز تا امروز به یادگار ماندهاند.
آئین نذر غذا، صرفاً یک مراسم مذهبی نیست؛ فرهنگی ریشهدار و میراثی زنده است که در آن هر لقمه، سندی است بر هویت عاشقان و دلدادگان سیدالشهدا (ع).
سنت نذر غذا در ایران، پیشینهای چندصدساله دارد.. بررسی متون تاریخی و روایتهای شفاهی نشان میدهد که از دوره صفویه تاکنون، مردم این دیار نذر غذا را بخشی از فرهنگ اجتماعی خود دانستهاند.
آئین نذر غذا چیزی فراتر از یک تعهد مذهبی است؛ اینجا نذر غذا تبدیل به زبان مشترک مردم برای ابراز محبت و همدلی شده است. حفظ روشهای سنتی طبخ، این نذرها را به بخشی از میراث ملموس تبدیل کرده است.