پخش زنده
امروز: -
معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید زعفران در استان خراسان رضوی ۳۰ درصد کاهش یافته است.
خانم مجدزاده در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صداو سیما با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی علت اصلی کاهش تولید زعفران در استان خراسان رضوی بوده است ، افزود : یخبندان سال 92 و گرمای ناگهانی تابستان گذشته سبب کاهش 30 درصدی تولید زعفران در استان خراسان رضوی شد.
وی گفت: مزارع زعفران استان خراسان جنوبی آسیب کمتری دیده و 10 تا 15 درصد ارزیابی شده است.
معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی افزود: از آنجا که مساحت مزارع زعفران در شهرهایی مثل نیشابور محدود است بنابراین اجرای دستورالعمل فنی مقابله با تنش های سرما و گرما آسانتر و تاثیرگذارتر است.
مجدزاده درباره سطح زیر کشت زعفران در کشور گفت : سطح زیر کشت زعفران سال گذشته از 64 هزار هکتار به حدود 70 هزار هکتار یعنی 6 هزار هکتار افزایش یافت اما عملکرد تولید به لحاظ تغییرات ناگهانی دما به کمتر از 3 تن در هر هکتار رسید.
وی افزود : مزارع زعفران شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بیشترین خسارت را دیده است.
معاون دفتر امورگلخانه ها و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان صادرات زعفران هم گفت : صادرات زعفران از 137 تن در سال 92 به 159 تن در سال گذشته افزایش یافته است.
مجدزاده افزود : ارزش صادراتی زعفران سال گذشته 230 میلیون دلار بوده است که سال 92 حدود 200 میلیون دلار بود.
وی تاکید کرد : کاهش تولید در استان های خراسان رضوی و جنوبی تاثیر چندانی بر کیفیت زعفران تولیدی ندارد.
معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه های این وزارتخانه در بخش صادرات زعفران گفت : قرار است تعرفه های تشویقی برای صادرکنندگان ایجاد شود.
مجدزاده افزود : قرار است وزارت جهاد کشاورزی برای برندسازی زعفران صادراتی اعتبار خاصی را اختصاص خواهد داد تا تولیدکنندگان زعفران محصول خود را با برند ایران به بازارهای جهانی صادر کنند.