• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۰۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
آذربایجان غربی » اقتصادی

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی

صنعت بومگردی آذربایجان غربی، ظرفیتی پنهان برای توسعه گردشگری ، ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و گسترش مبادلات فرهنگی است.

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیت پنهان توسعه اقتصادی

 به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی ؛ در شمال‌غربی‌ترین نقطه نقشه ایران؛ سرزمینی چهارفصل جای گرفته، پهنه‌ای که ظرفیت‌ها و شگفتی‌های طبیعت اش بستری برای سکونت اقوام کهن و یادگاری از حضور تمدن‌های باشکوه است.

طبیعت بکر و چشم نواز، هوای مطبوع و دلنشین، همزیستی ادیان و اقوام و مردمان خون گرم و مهمان نواز آذربایجان غربی؛ رنگین کمانی از زیبایی‌ها و جاذبه هایمنحصربفرد را مقابل چشم هر گردشگری به نمایش گذاشته است. 
بنا گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، در تعطیلات نوروز امسال بیش از یک میلیون و ۶۳ هزار گردشگر و مسافر از جاذبه‌های تاریخی، گردشگری و فرهنگی استان بازدید کرده‌اند.
مسافرانی دلزده از مقاصد تکراری که ظرفیت‌های بکر و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این استان را برگزیده و از مکاشفه این میزان از تنوع و تکثرگنجینه‌های پنهان و آشکار طبیعت و یادگار ماندگار گذشتگان شگفت زده شده‌اند.

خانواده رستمی نژاد که از تهران می‌آیند با اشاره به اینکه اکثر شهر‌های بزرگ ایران را دیده‌اند می‌گویند: زیبایی‌های طبیعی و تاریخی منحصر‌به‌فرد آذربایجان غربی چندان شناخته شده نیست و این یک مزیت و ظرفیت بکر برای جذب گردشگر و مسافراست .
بهزاد اشتری وخانواده اش که از یزد آمده‌اند بومگردی و آشنایی با جاذبه‌های طبیعی و فرهنگ روستایی ارومیه را یکی از مهمترین دلایل انتخاب آذربایجان غربی و ارومیه به عنوان مقصد سفرتابستانی خود اعلام می‌کنند.

بومگردی ؛ کشف ناشناخته ها
این روز‌ها گرایش به سفر‌هایی مبتنی بر ارتباط مستقیم با محیط زیست و طبیعت و کشف ناشناخته‌ها برای ساکنان شهر‌های بزرگ که در گیر زندگی ماشینی و تنش‌های اجتماعی- روانی ناشی از آن هستند، جذابیت زیادی دارد.   یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های گردشگری، روستاگردی و سفر به مناطق بکر است، یک سبک سفر تازه که لازمه آن اقامت در اقامتگاه‌های بوم گردی است.
جامعه بین‌المللی، بوم‌گردی (اکوتوریسم) را (سفری مسئولانه به جاذبه‌های طبیعی برای لذت بردن و درک طبیعت به‌شکلی که حافظ زیست بوم باشیم و به جای آسیب زدن به کیفیت زندگی مردم منطقه، به پایداری و بهبود آن کمک کنیم) تعریف می‌کند، به زبان ساده یعنی اینکه در سفر حرمت طبیعت و فرهنگ گذشته و حال حاضر مردم آن منطقه را حفظ کنیم.
کارشناسان و فعالان گردشگری آب و هوای مطبوع -پدیده‌های زمین شناختی- باغات و طبیعت سرسبز -تنوع و تکثر فرهنگی - آداب و رسوم و همزیستی اقوام و پیروان ادیان و مذاهب - روستا‌های تاریخی و عشایر کوچ رو –سوغات و صنایع دستی متنوع و .. را بخشی از گنجینه غنی ظرفیت‌های بوم گردی آذربایجان غربی می‌دانند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی می‌گوید: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حمایت ویژه‌ای از انجام سفر‌های ارزان‌قیمت می‌کند و واحد‌های بوم‌گردی به دلیل به‌صرفه بودن هزینه‌ها یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای اقامت است.
به گفته صفری بیش از ۶۰ واحد بومگردی فعال و یا دردست ساخت با ظرفیت پذیرش بیش از ۷۵۰ نفر در استان وجود دارد.

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیت پنهان توسعه اقتصادی


بومگردی؛ معامله‌ای دو سر برد 
صنعت بومگردی به ویژه واحد‌های اقامتی بومگردی در این استان مرزی علاوه بر اینکه به قشر‌های مختلف جامعه با توان اقتصادی متفاوت امکان تجربه سفری مقرون به صرفه وخاطره انگیز می‌دهد، ظرفیتی نهفته برای جذب سرمایه گذار، ورود گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال و درآمدزایی در مناطق گردشگری است.
فعالان این بخش که مستقیما با بومگردان در ارتباط هستند از شور و شعف خاص مسافران ومهمانان خود می‌گویند، تجربه‌ای بکر و ناب از آشنایی با دنیای ناشناخته زندگی روستایی که آنها را ترغیب به ماندن در روستا و دیدن طبیعت و زیبایی‌های آن، آشنا یی با آداب و رسوم و حتی خرید سوغات و صنایع دستی می‌کند. 
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان می‌گوید: عموما افراد محلی و اهالی روستا گردانندگان اقامتگاه‌های بومگردی هستند و تسلط و توان کافی برای صیانت و معرفی ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی منطقه را دارند، در ساخت و آماده سازی اقامتگاه‌های بوم گردی عمدتا از مصالح و تزئینات بومی استفاده می‌شود و حتی غذا‌های تهیه و عرضه شده در این واحد‌ها نیز کاملا بومی و سنتی است، در کنار این عموما گردشگران می‌توانند از سوغات و صنایع دستی محلی نیز بدون واسطه خرید کنند.

خانم عشقی که در یکی ازواحد‌های بومگردی در شهرستان شوط اقامت داشته می‌گوید: یک خونه قدیمی و باصفا که بهت حس نوستالژی دوران کودکی را میده به محض ورود ازمون با چایی پذیرایی کردند؛ اکثر امکانات رفاهی هم موجود بود، میتونستیم سفارش پخت غذا را بدیم صبح هم با صبحانه کره -مربا وپنیرمحلی از ما پذیرایی کردند تجربه اولمون برای خونه‌های بومگردی بود و بسیار راضی بودیم.
خانم ثمین نیز که تجربه اقامت در یکی از واحد‌های بومگردی در جنوب استان را داشته می‌گوید: بنظرم هرکسی در عمرش یکبار هم که شده باید اینجا رو تجربه کنه خونه قدیمی روستایی در روستایی بکر و آرام، پیرمرد و پیرزنی که با آغوش باز ازتون پذیرایی می‌کنن مثل هتل نیست ولی آرامشی که داره به صدتا هتل می‌ارزه اینجا زندگی جریان داره اهل خونه که از ساعت ۵صبح زندگی رو به جریان میندازن کاش فقط بتونیم یکبار دیگه به اینجا برگردیم.

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیت پنهان توسعه اقتصادی

بومگردی؛ همنشینی با رنگ‌ها و رایحه‌ها 
 از مهمترین ویژگی‌های شاخص اقامتگاه محلی یا همان بوم گردی‌های این است که این مکان‌ها عمدتاً در دل طبیعت واقع شده‌اند؛ شنیدن صدای رودخانه، بیدار شدن صبحگاهی با آواز پرندگان، بوی انواع گل‌ها و گیاهان و امکان خوابیدن روی پشت‌بام یا حیاط در زیرسقف آسمان و. از دیگر محاسن اقامتگاه‌های محلی و غیرهتلی است.
از سوی دیگر اگر علاقه‌مند به تجربه زندگی روستایی - آشنایی با سبک‌ها و شیوه سنتی معماری، حضور در جشن‌های محلی و شنیدن موسیقی محلی هستید ویا تجربه زیستن در میان قومیتهاو آشنایی با گویش‌ها و پوش‌های سنتی مشاهده روند تولید صنایع دستی آشنایی با خرده فرهنگ‌ها و ائین‌های سنتی شما را به وجد می‌آورد و اقامت درواحد‌های بوم گردی را از دست ندهید.
اگردوستدار صیانت از طبیعت هستید، روش عالی برای سفر کردن است که در حفظ محیط زیست تاثیر بسزایی دارد. ذخیره انرژی، کاهش تولید زباله، کمک به رونق کشاورزی مردمان منطقه و ... از مزایای مهم محیط زیستی برای اقامت در بوم گردی‌ها است.

فعالان ومدیران واحد‌های بومگردی می‌گویند: در کنار ارائه خدمات اقامتی مسافرانشان را به سفره‌ای رنگین از غذا‌های محلی – رایحه نان داغ، صبحانه‌ای با تولیدات تازه دامی و محصولات کشاورزی محلی و رنگین کمانی از سوغاتی‌ها و صنایع دستی مهمان می‌کنند.

اقامتگاه‌های بوم گردی در شهرستان‌های ماکو، خوی، سلماس، ارومیه، نقده، پیرانشهر، سردشت، مهاباد، تکاب، شاهین دژ، اشنویه و بوکان راه اندازی شده‌اند، اما فرماندار سردشت از صدرنشینی این شهرستان در حوزه بوم‌گردی آذربایجان‌غربی خبر داد و گفت: سردشت با داشتن ۱۳ اقامتگاه بوم‌گردی، رتبه نخست این استان را به خود اختصاص داده است.
ریباز میرزایی از توسعه زیرساخت‌های بوم‌گردی خبر داد و گفت: تا پایان امسال، ۵ اقامتگاه جدید نیز به مجموعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی سردشت افزوده خواهد شد.
میرزایی در پایان تاکید کرد: هر اقامتگاه بوم‌گردی به طور متوسط برای دست‌کم ۵ نفر فرصت اشتغال فراهم کرده که این موضوع نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار در منطقه دارد.

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیت پنهان توسعه اقتصادی

توسعه واحد‌های بومگردی درکنار صیانت و معرفی فرهنگ و آداب ورسوم منطقه به گردشگران داخلی و حتی خارجی و تسهیل تبادلات فرهنگی، نقش بسیار موثری در ایجاد اشتغال، درآمد زایی و توسعه اقتصادی جوامع محلی و ایجاد فرصت‌های شغلی و معیشت جایگزین دارد به ویژه در مناطق روستایی که به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها، فعالیت‌های کشاورزی چندان به صرفه نیست.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگشری و صنایع دستی استان یکی از سیاست‌های وزارت متبوعش ایجاد واحد‌های بوم‌گردی باهدف ایجاد اشتغال پایدار در روستا‌ها است که برای این منظور تسهیلات مالی و مشوق‌های لازم به سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود.
صفری درادامه گفت: حمایت‌های دولتی و قانونی از قبیل پرداخت تسهیلات از منابع مختلف از جمله اشتغال پایدار روستایی، بند الف تبصره ۱۸، نهضت احیا، تبصره ۱۶ و با بهره کم و نیز دوره‌های آموزشی متعدد، اعطای مشوق‌های قانونی، حمایت ویژه از سرمایه گذاران روستایی و عشایری بخشی از برنامه‌های ما برای حمایت و توسعه واحد‌های بومگردی است.

آذربایجان غربی نزدیک به سه هزار روستا و آبادی با تنوع قومیتی، دینی مذهبی و پیشنیه تاریخی دارد و اقامتگاه‌های بومگردی عمدتا در روستا‌های اطراف شهر‌های بزرگ و دارای آثار تاریخی و طبیعی شکل گرفته است که با توجه به آثاراقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی بومگردی، برگزاری جلسات توجیهی و آشناسازی برای بخشداران، دهیاران، اعضای شورا‌های اسلامی؛ می‌تواند روستائیان را ترغیب به راه اندازی این واحد‌ها کند تا در کنار موجب درآمدزایی و بهبود معیشت اهالی روستا موجب افزایش جذب گردشگرو توسعه گردشگری استان شود.

 

بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی بومگردی آذربایجان غربی؛ ظرفیتی پنهان برای توسعه اقتصادی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناسنامه‌دار شدن ۲۹۲۴ هکتار از باغات بابل
اوقات شرعی یک شنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ به افق یزد
تظاهرات گسترده در سوئد علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه
افزایش ۲۰ درصدی پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور
اعزام مشمولان وظیفه عمومی به مراکز آموزشی؛ اول مرداد
استان همدان در رده هفتم سالمندی در کشور
آغاز برداشت بذر پیاز از مزارع شهرستان خوسف
دستور وزیر راه برای بررسی علل حادثه تصادف اتوبوس در استان فارس
تامین نفت سفید چالشی برای عشایر اهر
کشف محموله سوخت قاچاق در زرند
آغاز مراسم تشییع پیکر سردار شهید غیب پرور در حرم شاهچراغ (ع)
تخصیص اعتبار برای رفع تنش آبی شبستر
برگزاری مراسم تشییع جانباز شهید «محمدرضا ربیعی شهپر» در همدان
تجهیز مرکز دندانپزشکی هوراند
پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی از امروز
پیوستن سینا قنبرپور به صنعت نفت آبادان
معرفی نفرات برتر مسابقات اولین لیگ اسکواش همدان
تحویل ۱۰۴ قطعه زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در شهر بن
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (بیست و نهم تیرماه ۱۴۰۴)
اصفهان در سه منطقه و یک شهر ناسالم برای حساس‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
دورهمی متفاوت قرآنی
واژگونی مرگبار اتوبوس با ۲۱ کشته و ۳۴ مصدوم
راه اندازی سامانه جدید بانکی خدمات بانک سپه  (۲۶ نظر)
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند  (۳ نظر)
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
رویداد ملی ایران برنده بازی  (۲ نظر)
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: لحظه‌ای در دفاع از ایران درنگ نمی‌کنیم  (۱ نظر)
ایران؛ الگوی مقاومت، پیشرفت و دیپلماسی در برابر تحریم‌ها  (۱ نظر)
آغاز رقابت داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی  (۱ نظر)
شاهد امنیت داخلی کشور در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه بودیم  (۱ نظر)
«احمد الشرع» دمشق را ترک کرد  (۱ نظر)
عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا با اسرائیل به حقوق بشر خیانت کرد  (۱ نظر)
هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا؛ شکست ایران مقابل ژاپن  (۱ نظر)
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است  (۱ نظر)