پخش زنده
امروز: -
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد: بسیاری از بیماران قربانی توصیههای اطرافیان میشوند و این موضوع، هزینههای جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر محبوبه کرمانیان با اشاره به مراجعات دیرهنگام بیماران روانپزشکی گفت: اغلب افراد پس از مدتها تحمل رنج، در نهایت به روانپزشک مراجعه میکنند و اغلب دلیل این تأخیر توصیههای اطرافیان است چراکه خانواده و دوستانی که مدام میگویند چیزی نیست، فقط سعی کن حالت خوب شود یا استرس که بیماری نیست، باید خودت کنترلش کنی.
وی این جملات را با یک مثال ملموس مقایسه کرد و افزود: این که به یک فرد مبتلا به بیماری بگویم دنیا پر از زیبایی است، چرا خوشحال نیستی؟ مثل این است که به یک بیمار مبتلا به آسم بگوییم هوای اطراف پر از اکسیژن است پس چرا نفس نمیکشی؟
این متخصص روانپزشکی ادامه داد: همانطور که اگر در پانکراس اختلالی ایجاد شود فرد دچار دیابت میشود و یا اختلال سیستم ایمنی به بیماریهای خودایمنی منجر میشود، اگر کارکرد مغز به هر دلیلی مختل شود میتواند باعث ایجاد بیماری روانپزشکی شود
کرمانیان تصریح کرد: در برخی از موارد، افراد میتوانند با انجام برخی از اقدامات در راستای بهبود حالشان تلاش کنند، در حالیکه بیماران مبتلا به بیماریهای روانپزشکی شدید مانند دوقطبی یا سایکوز، در همان ابتدا، توان و انگیزهای برای این کار ندارند و این وظیفه درمانگر را با دارو یا رواندرمانی، بهبود میبخشند.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح نگرش عمومی جامعه نسبت به بیماریهای روانپزشکی گفت: برچسبزدن، قضاوتهای نادرست و ترساندن افراد از مراجعه به روانپزشکها، نتایج فاجعهباری را در پیش گرفته و وقت آن است که برای تغییر این دیدگاههای اشتباه، همگی تلاش کنیم.