پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصاد دریاپایه میگوید: استان بوشهر با مرز دریایی طولانی، همسایگی با ۵ کشور عربی و قرارگیری در مسیر ترانزیتی مهم جهان، ظرفیت و نقشی مهم در تحقق سند توسعه دریامحور دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ دکتر مجید دهقانیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ۷ استان کشور مخاطب سند توسعه دریا محور هستند و در این میان استان بوشهر با بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس با ۵ کشور عربی همسایه است. کشورهایی که مهاجرپذیر و مسافر پذیرند و استان بوشهر این امکان را دارد که با این کشورها در زمینه گردشگری و ترانزیتی فعالیت کند.
وی ادامه داد: قرارگیری در مسیر ترانزیتی مهم جهان از ظرفیتهای دیگری است که استان بوشهر دارد در زمینه صیادی و شیلات هم شرایط مطلوبی دارید، اما به دلیل بی توجهی به رویکردها و فناوریهای نو، ارزش افزوده زیادی در این حوزه جذب نشده است.
دهقانیان افزود: ورزشهای آبی که زیرمجموعه گردشگری دریایی است دیگر ظرفیت دریایی استان است که ۷ ماه از سال استان بوشهر شرایط پذیرایی ازمسافران و گردشگران و ورزشهای آبی را دارد. اگر سیاست گذاری خوبی در این عرصه به ویژه ورزشهای آبی و گردشگری آبی و گردشگری دریایی انجام شود درکنار دیگر ظرفیتها، زمینه ساز کسب درآمد بیشتر است.
وی اظهار داشت: استان بوشهر مخاطب این سند است و ظرفیتهای بسیاری در کنار ظرفیتهای نفت و گاز و پتروشیمی دارد، اما ابتدا باید فرهنگ سازی شود و گفتمان دریامحور گفتمان غالب شود.
این تحلیل گر و پژوهشگر اقتصاد دریامحور پیشنهاد کرد: یک ستاد توسعه دریا محور در استان به ریاست استاندار تشکیل و وظیفه تسهیل گری در موضوعات مرتبط با دریا انجام شود از سویی دیگر برای همه مدیران استان دورههای آموزشی آشنایی با ظرفیتهای دریا برگزار شود و درکنار آن نیازمند زیرساختهای ترانزیتی و بندری و ورود صنعت ریلی به استان هستیم.
دکتر دهقانیان افزود: تحقق سند توسعه دریامحور نیازمند نگاه یکپارچه هماهنگ و شبکهای به همه فعالیتهای مبتنی بر دریا و ساحل با رویکرد علمی است تا شاهد بهره وری بیشتری باشیم.
وی گفت: ابلاغ سند توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری، نقطه عطفی در تحول اقتصادی کشور به شمار میرود ایران کشوری دریایی است، اما برخلاف آن استراتژی پانصد سال اخیر آن دریا گریزی بوده و تمایل به خشکی باعث شد که توجه ما به دریا کم شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کشور ما ایران با بیش از پنج هزار و هشت صد کیلومتر مرز دریایی، کشوری دریا پایه است افزود: باید توجه ما در تمامی حوزهها به ویژه در زمینه اقتصاد حوزه اقتصاد دریا باشد.
دهقانیان اضافه کرد: امروزه کشورهای پیشرفته جهان عمدتا دریایی هستند یا فعالیت دریایی دارند اگر کشور سنگاپور را بررسی کنیم کشوری است که ظرفیتهای خیلی زیادی در ترانزیت دریایی دارد هند هم به همین شکل، وقتی به ترکیه توجه کنیم ترکیه نقش گردشگری دریایی که در آن اتفاق افتاده بسیار زیاد هست کشورهایی که در حال ظهور در عرصه اقتصادی هستند، چون برزیل یا مکزیک یا برخی از کشورهای دیگر، سهمی از یک اقتصاد را به دریا اختصاص دادند و این دریا بوده که باعث شده رشد خوبی در زمینه اقتصادی داشته باشند.