اعلام نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی دورههای زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از شرایط بخشودگی جرایم مالیاتی پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، و همچنین جرایم بند (ب) ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده برای دورههای زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، علی کریمدادی گفت: مطابق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اگر عدم انجام تکالیف قانونی خارج از اختیار مؤدی باشد، جرایم موضوع مودیان به صورت ۱۰۰ درصد بخشوده میشود.
وی افزود: برای مؤدیانی که مشمول شرایط فوق نباشند، در صورتی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم (زمستان) سال ۱۴۰۲ تا دهم آذر ۱۴۰۳ و دوره اول (بهار) سال ۱۴۰۳ تا بیستم آذر ۱۴۰۳ ارسال شود و مالیات متعلق نیز تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ پرداخت یا ترتیب پرداخت آن داده شود یا فاقد بدهی باشند (درخواست استرداد و یا انتقالی به دوره بعد در صورت احراز) جرایم متعلقه مطابق جدول زیر مورد بخشودگی قرار میگیرند.
کریمدادی افزود: در صورت ابراز مالیات بر ارزش افزوده در آخرین اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بابت دوره زمستان ۱۴۰۲ تا دهم آذر ۱۴۰۳ و دوره اول (بهار) سال ۱۴۰۳ تا بیستم آذر ۱۴۰۳ و پرداخت مالیات متعلق نیز تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ جریمههای موضوع بند (ب) ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده مربوط به مالیات و عوارض ابرازی به میزان ۱۰۰ درصد مورد بخشودگی قرار میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از مؤدیان خواست در مهلت مقرر نسبت به استفاده از این تسهیلات اقدام کنند و برای دریافت اطلاعات بیشتر به ادارات امور مالیاتی مراجعه کنند.
بند (ب) ماده ۳۶ مربوط به کتمان معامله، بیشاظهاری مالیات و عوارض خرید یا کماظهاری مالیات و عوارض فروش، ثبت معامله خود به نام غیر یا معامله غیر به نام خود، استناد به اسناد صوری و هر عمل دیگری که به کماظهاری مالیات یا استرداد غیرواقعی منجر شود: دو برابر مالیات و عوارض پرداختنشده تا موعد مقرر در ماده (۴) این قانون و در صورت تکرار تخلف قبل از دوسال، سه برابر مالیات پرداختنشده.
ماده ۳۷ مربوط به تأخیر در پرداخت مالیاتها و عوارض موضوع این قانون در مواعد مقرر با رعایت مفاد ماده (۱۹) قانون مالیاتهای مستقیم [۱]، موجب تعلق جریمهای به میزان دو درصد (%۲) در ماه، نسبت به مالیات و عوارض پرداختنشده و مدت تأخیر از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض، هریک که مقدم باشد، خواهد بود.