پخش زنده
امروز: -
جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست تا با جدیت بیشتر برای مقابل تهدیدات جهانی به ویژه جنایات رژیم صهیونیستی که صلح و ثبات منطقه را به شدت تهدید کشیده میکند، همکاری کرده و برای مقابله با آن اقدامات عملی و موثر انجام دهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، "سید محمد اتابک" وزیر صنعت، معدن و تجارت و کشورمان که سرپرستی هیئت ایران در بیست و سومین نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد را بر عهده دارد، طی سخنانی در اجلاس سران این سازمان گفت: ایران خواستار جدیت بیشتر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای مقابله با تهدیدات جهانی از جمله جنایات فزاینده رژیم صهیونیستی در منطقه است.
وی افزود: تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه مظلوم و کشتار وحشیانه زنان و کودکان بی گناه، مصداق کامل نسل کشی است و فراتر از نقض تمامی قواعد و مقررات حقوقی بین المللی و نیز نقض حقوق اساسی بشر، به وضوح تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی است.
وزیر صمت اظهار داشت: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه منافع یکی از اعضای سازمان همکاری شانگهای یعنی جمهوری اسلامی ایران که با قاطعیت به آن پاسخ داده شد، مصداق بارز تهدید و نقض صلح بوده و امنیت بین المللی را تحت الشعاع قرار میدهد. از این رو، شایسته است اعضای سازمان، اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی را با جدیت بیشتری مورد توجه قرار داده و نسبت به آن واکنش نشان دهند.
نماینده کشورمان در ادامه با تاکید بر مقابله جمعی اعضای سازمان همکاری شانگهای علیه تروریسم اقتصادی آمریکا این رویکرد واشنگتن را محدود کننده تجارت چندجانبه دانسته و اظهار داشت: تحریمهای غیرقانونی، نامشروع فراسرزمینی، زورمدارانه و مغایر حقوق بین الملل که با اغراض کاملا سیاسی اعمال میشود، مصداق بارز تروریسم اقتصادی است و متاسفانه ایران نیز برای سالیان متمادی، متاثر از تروریسم اقتصادی ایالات متحده بوده است.
وی خطاب به هیاتهای شرکت کننده گفت: انتظار ما از سازمان همکاری شانگهای آن است که با صدایی واحد، در برابر یکجانبهگرایی و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بایستد و کشورهای عضو خود که تحت تاثیر این اقدامات غیرقانونی هستند را در مسیر مقابله با این تحریمها یاری کند.
سید محمد اتابک در ادامه به چالشهای متعدد نظام بینالملل در حفظ صلح و امنیت اشاره کرده و با تاکید بر ضرورت برگزاری رویدادها و استفاده از سازوکارهای منطقهای گفت: این سازوکارها باید بر اصول شناختهشده حقوق بینالملل، از جمله احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی، حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورها استوار باشند.
وی با بیان اینکه تضمین ثبات و امنیت منطقه، به ویژه در مقابله با تروریسم تکفیری، افراطگرایی، قاچاق مواد مخدر و سایر اشکال جرایم سازمانیافته بینالمللی در کانون توجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، افزود: مبارزه با افراطیگری و تروریسم که از ابتدا در دستور کار سازمان همکاری شانگهای قرار داشته است، همچنان ثبات و امنیت منطقه ما را تهدید میکند. جمهوری اسلامی ایران، صلح و ثبات منطقه را صلح و ثبات خود تلقی کرده و در راستای حفظ آن، از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
اتابک خاطر نشان کرد: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران با اولویت قراردادن سیاست همسایگی، خواهان دستیابی به همگرایی پایدار با کشورهای منطقه و از جمله اعضای سازمان همکاری شانگهای است و آمادگی دارد با تشریک مساعی، ظرفیتهای استراتژیک و ژئوپلتیک خود از جمله نیروی انسانی متخصص و ماهر، مزیتهای انرژی، پیشرفتهای علمی و فناورانه، موقعیت ممتاز در ارتباطات و ترانزیت را در اختیار پیشرفت و تعالی منطقه قرار دهد.
نماینده کشورمان در ادامه سخنان خود با ارائه آماری از تجارت فزاینده ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت: در طول یک سال گذشته سطح مبادلات تجاری ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای روندی صعود داشته است به طوری که حجم مبادلات اقتصادی به ۶۴ میلیون و ۳۱۱ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳۷ میلیارد دلار رسیده است، بنابراین گسترش همکاریهای منطقهای از طریق پیمانهای اقتصادی گوناگون و فراهم ساختن زمینههای تجارت آزاد با بهره گیری از راهکارهای مختلف مانند تجارت بر مبنای ارزهای محلی، افزایش سطح همکاریهای بانکی، یافتن راهکارهای پرداخت مالی جایگزین، تقویت کریدورهای ترانزیتی و خطوط مواصلاتی، توسعه گفتگوهای اقتصادی و اجرای برنامه همکاری تجاری و اقتصادی چندجانبه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اولویت کاری جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.