پخش زنده
امروز: -
برنامه میدانی تعیین عرصه و حریم محوطه تاریخی تپه بور، با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی در شهرستان جوانرود انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سرپرست هیئت باستانشناسی با اعلام این خبر گفت: در مدت اجرای این برنامه جمعاً ۲۳ گمانه حفاری شد و بر اساس این گمانهها عرصه محوطه مشخص و حریم آن نیز پیشنهاد شد.
فرهاد فتاحی با اشاره به اینکه قطعات سفالی بدست آمده از محوطه تپه بور، قدیمیترین شواهد استقرار در این محوطه متعلق به دوره مس و سنگ بوده است افزود: شواهدی از استقرار در هزاره دوم قبل از میلاد و دوره اشکانی به دست آمده که نشان از اهمیت این محوطه در مطالعات باستانشناختی منطقه است.
وی تاکید کرد: با انجام تعیین عرصه و حریم این محوطه تاریخی، مشکلات اهالی روستای تپه بور در راستای اخذ مجوز و صدور پروانه ساخت مرتفع شده و در آیندهای نزدیک توسعه و آبادانی این روستا همراه با حفظ و صیانت از این محوطه باستانی را شاهد خواهیم بود.
سرپرست هیئت باستانشناسی گفت: با توجه به قرار داشتن این محوطه تاریخی در داخل بافت روستا و ایجاد ساخت و سازهای مسکونی در حاشیه تپه، متأسفانه بخشهایی از این محوطه تاریخی در سالهای گذشته تخریب شده است.
فرهاد فتاحی با بیان اینکه این دومین گمانه زنی در دو سال گذشته به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی «تپه بور» است افزود: با توجه به درخواست های زیاد اهالی این روستا برای ساخت و ساز، تعیین عرصه و حریم این محوطه در دستور کار قرار گرفت.
محوطه باستانی تپه بور در روستای تپه بور از توابع دهستان پلنگانه بخش مرکزی شهرستان جوانرود واقع شده است و در بهمن سال 1402 به شماره ۳۴۰۸ ثبت ملی شد.