به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه امروز سهشنبه ۲۲ اسفندماه با حضور خبرنگاران برگزار شد.
ستایشی با تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: ماه رمضان فرصتی است که بار دیگر یادی از رنج مداوم امت اسلامی برای مردم ستم دیده و بیپناه غزه کنیم که قریب ۶ ماه تحت شدیدترین تجاوزات وحشیانه و ظالمانه رژیم نحس و پلید صهیونیستی قرار دارند.
وی ادامه داد: بیش از ۳۱هزار نفر از کودکان، مادران، پدران، همسران، برادران و فرزندان رشید خود را از دست دادند و در این دنیای قدرتهای ستمگر هیچ دادخواهی جز خداوند متعال نداشتند.
سخنگوی قوه قضاییه به تعبیر امام (ره) به غده سرطانی بودن رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: این رژیم بر اساس سنت الهی سرنوشتی جز زوال، انحطاط و نابودی ندارد.
ستایشی با اشاره به اقدامات دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: عدلیه بر اساس قولی که از ابتدای سال ۱۴۰۲ به مردم داده بود، در ابعاد اقتصادی اجتماعی امنیتی و فرهنگی اقدامات قابل ملاحظهای انجام داده است. در بعد اقتصادی، اقدامات قاطعی از سوی قوه در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی صورت گرفت و ثمرات بارزی در تادیه حقوق دولت و ملت و بازگرداندن اموال به بیت المال در پی داشته است.
سخنگوی دستگاه قضا یادآدور شد: قوه قضاییه از یک سو با نگرش ریشهای به مفاسد اقتصادی و زدودن برخی شائبههای تبلیغاتی از این مبارزه به شناسایی گلوگاههای فسادخیزی که میتواند منجر به بروز فساد شود، اهتمام کرد و هشدارهایی به دستگاههای مسئول صادر کرد و در پارهای موارد با ورود قاطع جلوی ایجاد مفاسد را سد کرد.
وی افزود: همچنین در این زمینه با شناسایی پروندههای کلانی نظیر پرونده واردات چای، اراده خود مبتنی بر جلوگیری از وقوع جرم را به منصه ظهور گذاشت. پروندههای مفاسد اقتصادی کلان و بزرگی در این زمینه مورد رسیدگی قرار گرفت. به سرانجام رسیدن پروندههایی همچون موسوم به گروه رستمی صفا، بازگشت اموال بابک زنجانی، زندانی شدن مالک گروه عظام و یا رد دیون قابل توجه از دیگر مفسدین اقتصادی و بازگرداندن اموال به بیت المال به همراه عدم تحمل نسبت به بروز فساد در هر سطح و جایگاه در برون ودرون دستگاه قضایی نشان از عزم قوه قضاییه برای سلامت بخشی بدون خط قرمز به فضای اقتصادی و کسب و کار سالم دارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در بعد سیاسی نیز از اساس حرکت قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲ عدم ورود به منازعات سیاسی بر اساس اراده عالی رفع مشکلات مردم با همکاری و همیاری و همافزایی سایر قوا بوده است.
وی افزود: دستگاه قضایی علیرغم محق بودن در بسیاری از موضوعات، صبورانه تنها خواست و اراده عموم ملت را دنبال کرده است؛ گرچه پیشبینی سال گذشته رئیس عدلیه مبنی بر و افزایش فشارهای سیاسی به دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲ به درستی محقق شده است، اما با اعمال صبوری، عدالتورزی، نقدپذیری و برخورد متین و آرام با موضوعات مختلف انرژی که قاعدتاً باید برای حل مشکلات مردم هزینه شود را با درگیری در میدان منازعات سیاسی تلف نکرده است.
ستایشی بیان کرد: عدهای با ادعاهای واهی و بدون اسناد و مدارک روان عمومی مردم را مخدوش میکردند به همین منظور قوه قضاییه بر اساس ارزیابی اقدامات به این موضوع ورود کرد. در بعد فرهنگی و اجتماعی نیز قوه قضاییه رویکرد آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در زمینه جلوگیری از وقوع جرم را در دستور کار قرارداد.
وی ادامه داد: در همین راستا با برپایی تورهای نظارتی رسانهای در سطح کشور در کنار ادامه یافتن رویکرد مردمیسازی قوه قضاییه با باز کردن دربهای مدیریت قضایی در سراسر کشور برای دیدار با مردم از جمله رویکردهای متعالی دستگاه قضایی در این سال رو به اتمام بود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ادامه سفرهای بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه و نیز دیدارهای بیواسطه با تمامی اقشار مردم ضمن انجام نظارتهای قضایی از کلیه واحدها و دستگاههای تابع از جمله رویکردهای مثبت و ارزشی در قوه قضاییه در این مدت بوده است.
وی افزود: قوه قضاییه ضمن دستور اکید به ضابطان در راستای برخورد با جرایم مشهود با استفاده از ظرفیتهای فعلی قوانین و عدم مسامحه نسبت به آن تلاش کرده تا از عامران به معروف در ناهیان از منکر نیز دفاع کند همچنین اهتمام داشتیم تا با پرهیز از ایجاد دو دستگیها با عناصر مخل و سازماندهی شده ضد فرهنگی برخورد قاطع و عبرت آموز کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری دور نهایی موت کورت تحریمهای یکجانبه، قوه قضاییه برای نشان دادن اثرات تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه خود چه برنامههایی دارد، گفت: به همت دانشگاه علوم قضایی دور نهایی موت کورت تحریمهای یکجانبه، برای پیگیری حقوقی تحریمهای یکجانبه و تبعیت از آن در روز ۱۴ اسفند ماه برگزار شد. پیگیری حقوق تضییع شده ملت ایران ناشی از تحریمها در عرصههای داخلی و خارجی از جمله ماموریتهای قوه قضاییه، از مصادیق احیای حقوق عامه مصرح در بند اصل ۱۵۶ قانون اساسی و مورد مطالعه مطالبه رهبر انقلاب از دستگاه قضایی نیز هست.
ستایشی عنوان کرد: این دادگاه شبیه سازی شده با تمرکز بر پیگیری قضایی در محاکم حقوقی و به صورت مشخص دیوان دادگستری اتحادیه اروپا، رزمایشی آزمایشی جهت ارزیابی مستندات و قوانین موجود و یافتن نکات ضعف خلاها محسوب میشد که با کمک و مشارکتهای قابل توجه و تحقیق اساتید و حقوقدانان و دانشجویان، یافتههای حقوقی قابل قبولی احصا و ارائه و جمع آوری شد.
سخنگوی دستگاه قضا عنوان کرد: این اولین کار در حوزه تحریمها بوده که علاوه بر ارائه به مسئولان ذیربط، قابل ارائه در سطح بین المللی برای ترویج گفتمان مقابله با تحریمهای ضدانسانی و غیر قانونی خواهد بود.
وی تاکید کرد: امیدواریم با دستاوردهایی که این حرکت ارزشی، فنی و علمی داشته بتوانیم قسمتی از مشکلات مان را برطرف کنیم. پیدا کردن نقاط ضعف و خلاها برای تدارک ادعاها و دفاعیات ما موثر باشد. این مهم با توجه به شرایط خاصی که دارد در دستورکار پژوهشگاه قوه قضاییه در سال آتی نیز قرار دارد. تا در صورتی که ظلم و اجحافی علیه مردم کشور و به طور مثال همین بیماران پروانهای صورت میگیرد بتوانیم به صورت دقیق و علمی و قانونمند عمل کنیم.