پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در کشورهایی که به یکباره ماسک حذف شد موج شدیدی از بیماری ایجاد شد به همین علت با وجود کنترل نسبی بیماری در ستاد ملی مقابله با کرونا، حذف ماسک یا توقف واکسیناسیون به هیچ عنوان مطرح نشده است.
دکتر سعید کریمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به این سؤال که با قرار گرفتن کشور در بهترین شرایط کرونایی آیا تصمیمات متناسب با این شرایط اتخاذ شده است؟ افزود: باوجود اینکه امروز به همت مردم و با تدابیر دولت در بهترین شرایط بیماری قرار داریم، اما هرگز کرونا را پایان یافته تلقی نمیکنیم، امروز در هند موارد افزایشی است و ما با این کشور فاصله جغرافیایی چندانی نداریم و اگر مراقب نباشیم ممکن است دوباره دچار مشکل شویم.
وی با تأکید بر مراجعان روزانه مشکوک، محتمل و قطعی کرونا به ۱۰ هزار نفر در کشور ادامه داد: آمار مبتلایان روزانه که نیاز به بستری دارند به حدود هزار نفر رسیده است و در مجموع روی تخت بیمارستانها ۳ هزار و ۸۰۰ بیمار کرونایی داریم که از این تعداد هزار نفر در بخش مراقبتهای ویژه هستند پس کرونا هنوز تمام نشده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از جهت واکسیناسیون هم توصیه میکنیم کسانی که وقت نوبت سوم آنها رسیده است حتما تزریق کنند، زیرا زمان آن که بگذرد ایمنی پایین میآید و همین ویروسی که برای یک نفر با ایمنی قوی مشکل ایجاد نمیکند میتواند برای کسی که ایمنی ضعیفی دارد مشکل ساز شود به همین علت تزریق یک نوبت دیگر برای کسانی که سن بالا یا نقص سیستم ایمنی دارند ابلاغ شده است.
دکتر کریمی افزود: قابل درک است که وقتی شرایط بهتر میشود مردم حس میکنند دیگر نیازی به مراقبت نیست و این کار رسانه و ما مسئولان است که به مردم گوشزد کنیم که کرونا تمام نشده است و باید مراقب باشیم.
وی با بیان اینکه تا تابستان موج جدیدی پیش بینی نمیکنیم، ادامه داد: اگر سویه جدیدی ایجاد نشود انتظار این است که به سمت شرایط بهتری برویم، اما این یک قانون است تا وقتی سیستم ایمنی کل دنیا قوی نشود و واکسیناسیون به صورت عادلانه در کشورهای دنیا انجام نشود باید مراقب بود، زیرا ویروس در حال گردش است و مطمئن است دوباره جهشی اتفاق بیفتد و یک سویه جدیدی ایجاد شود که ما از آن بی خبر باشیم.
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که آمارها تا چه حدی کاهش پیدا کند الزام استفاده از ماسک برداشته میشود، گفت: عاملهای زیادی در این زمینه دخیل است که بررسی و تصویب آن جزو اختیارات ستاد ملی مقابله با کروناست و باید در کمیتههای تخصصی بحث شود، به طور مثال از نظر کنترل ویروس ما یک «آر او» یا «آر زیرو» داریم که هر فردی چند نفر دیگر را میتواند آلوده کند اگر این شاخص به زیر یک برسد یعنی شرایط کنترل شده است و هر نفر کرونایی کمتر از یک نفر را میتواند مبتلا کند و این یعنی شیوع بیماری کند میشود و شرایط تحت کنترل در میآید.
دکتر کریمی با تأکید بر اینکه ماسک هرگز حذف نشده و رعایت شیوه نامهها همچنان پابرجاست، افزود: ستاد مقابله با کرونا هنوز در این زمینه تصمیمی اتخاذ نکرده است و ما نیز به هیچ وجه توصیه نمیکنیم.