• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۸۸۴۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
با تلاش محققان کشور؛

ساخت پرینتر سه‌بعدی سفال و سرامیک

یک شرکت دانش‌بنیان در همدان پرینتر سه بعدی سفال و سرامیک طراحی کرده است، که نسبت به دستگاه‌های مشابه خارجی استحکام بیشتری دارد.

وقتی نیاز مشتری طرح دانش‌بنیان را کلید می‌زند/ ساخت پرینتر سه‌بعدی سفال و سرامیکبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ به نقل از فارس، کم نیستند جوانانی که با تبدیل تهدید به فرصت و اعتماد به علم و دانش دست روی زانوی خوداتکایی گذاشته‌اند و با یک «یاعلی» سرنوشت متفاوتی را برای خود رقم زده‌اند، جوانانی که در یکی از دشوارترین سال‌های اقتصادی کشور، کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته‌اند آنجا که دانش خود را در پاسخگویی به نیاز مشتری به کار می‌گیرند.
 
از تیمی سخن می‌گویم که مهم نیست چند سال دارند یا در کجا دست به کار شده‌اند، مهم این است که دل در گرو بومی کردن دانش خود و برای دغدغه تولید و اشتغال دست روی دست نگذاشته‌اند و برای رسیدن به آن امیدوارانه پیش رفته‌اند.
 
مشتری‌مداری را قبل از کار آموخته‌اند، آنجا که بنا بر نیاز جامعه گام در خط تولید می‌گذارند، ابتدا نیاز مشتری را بررسی و مطالعه می‌کنند و سپس بدون حتی ریالی کمک مالی از جایی پاسخگوی نیاز مشتری می‌شوند.
 
وقتی امیدوار به آینده و پا در رکاب برای رسیدن به اهداف قدم برمی‌داری دیگر رسیدن به نتیجه سخت نیست بلکه این همت است که تو را پیش می‌برد و تو هستی که با تکیه بر دانش و علم برای رسیدن به اهدافت انتظار می‌کشی.
 
شرکتشان مدت کوتاهی است که پا گرفته، مدیرعاملش آقای جابری یک جوان دانشجوی کارشناسی ارشد است که شاید روزی فکرش را نمی‌کرد در این جایگاه قرار گیرد، اما اکنون زودتر از آنچه فکرش را بکند در این پست قرار گرفته و به روز‌های بهتر و بزرگتر می‌اندیشد، اما ما با عضو هیات مدیره شرکت نوین ماهان هگمتانه، عضو هیات علمی دانشگاه ملایر و عضو تیم تولید دستگاه پرینتر سه بعدی سفال و سرامیک هم صحبت شدیم، کسی که می‌گوید تیم‌سازی و هسته‌سازی جوانان دانشجو از تولید و اختراع مهم‌تر است و باید دانشجویان و فارغ التحصیلان جوان را در مسیر درست هدایت و راهبری کرد.
 
سید علیرضا رسولی می‌گوید: گروه مهندسی ما در راستای ارائه خدمات مهندسی در زمینه طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر (cad/cam) و از فارغ التحصیلان و دانشجویان مکانیک دانشگاه ملایر در اواخر سال ۹۹ شکل گرفت.
 
وی افزود: از همان بدو تاسیس شرکت توسط شبکه‌ای از دوستان درگیر در فضای کسب و کار و شاغل در این حوزه با برخی مجموعه‌های صنعتی ارتباط برقرار کرده و در جریان مشکلات فنی این مجموعه‌ها قرار گرفتیم، پس از عارضه‌یابی با توجه به تخصص اعضای تیم، به مجموعه‌های مذکور پیشنهاد‌هایی ارائه شد؛ یکی از این مجموعه‌ها کارگاه تولیدی در شهرستان لالجین بود.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه ملایر بیان کرد: زمستان سال ۹۹ از کارگاه بازدید کردیم و متوجه مشکلات دستگاه ساخت افزایشی که این مجموعه خریداری کرده بود، قرار گرفتیم و سرپرست کارگاه مجموعه‌ای معایب از دستگاه و لیستی از انتظاراتی که از دستگاه دارد را بیان کرد؛ در کنار سایر پروژه‌های شرکت، به طور جدی با تیمی از بچه‌های با انگیزه وارد حوزه حل مسئله این کارگاه شدیم.
 
وقتی نیاز مشتری طرح دانش‌بنیان را کلید می‌زند/ ساخت پرینتر سه‌بعدی سفال و سرامیک
 
وی ادامه داد: جمع‌بندی این بود که می‌توان دستگاهی جدید با تمام شرایط و خواسته‌های کارفرما ساخت بنابراین بررسی دستگاه‌های مشابه، ارتقای آنها، برطرف کردن معایب و اعمال خواسته‌های کارفرما مسیری بود که طی شد.
 
رسولی در مورد چگونگی هزینه‌کرد شرکت نیز اینگونه می‌گوید: در اردیبهشت ۱۴۰۰ شرکت را به طور رسمی ثبت کردیم و در آبان ۱۴۰۰ ایده و نمونه اولیه به پارک علم و فناوری ارائه شد و موفق به پذیرش تاییده عضویت در پارک علم و فناوری همدان شدیم، نکته بسیار مهم این بود که با اطمینان و اعتمادی که پدر بزرگوار آقای جابری (مدیرعامل شرکت) داشتند، هزینه ساخت نمونه اولیه را ایشان تامین و هزینه اجاره دفتر در خیابان طالقانی همدان را نیز در طی یک سال متقبل شدند. لازم است بگویم آقای حسین جابری دبیر بازنشسته آموزش و پرورش هستند و اندک سرمایه دوران خدمت را با محبت تمام در اختیار تیم قرار دادند.
 
 
وی گفت: بنابراین در دی ماه ۱۴۰۰ روند اخذ تاییدیه دانش‌بنیان شرکت را آغاز کردیم و در اردیبهشت ۱۴۰۱ موفق به اخذ این تاییده شدیم؛ پرینتر سه بعدی سفال و سرامیک در اسفند ۱۴۰۰ تحویل کارفرما شده و به مدت یک ماه ایشان عملکرد دستگاه را بررسی کردند و در فروردین ۱۴۰۱ عملکرد دستگاه را تایید کردند.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: ساختار عملکردی پرینتر سه‌بعدی سفال و سرامیک مانند سایر پرینتر‌های سه بعدی مبتنی بر ساخت افزایشی و به صورت ایجاد حجم جسم به صورت لایه به لایه است یعنی در ابتدا هر مدلی که مورد نظر است در نرم افزار‌های طراحی سری cad طراحی می‌شود، امکان اعمال تغییرات بر روی طرح با توجه به انعطاف‌پذیری بالای طراحی به کمک کامپیوتر نیز وجود دارد، سپس قطعه مورد نظر به تعدادی لایه منفک تبدیل می‌شود.
 
سرپرست این تیم دانش‌بنیان اظهار کرد: فایل خروجی از کامپیوتر به دستگاه ارائه شده و دستگاه به صورت لایه به لایه فرایند ساخت را انجام می‌دهد که تفاوت عمده پرینتر سه بعدی سفال و سرامیک با پرینتر‌های سه بعدی پلیمری مرسوم به نام FDM نوع ماده تزریق شده است به طوری که تزریق گل سفال که جزو مواد ویسکوز بوده و رفتار حرکتی آن با توجه به خواص رئولوزی ترکیب فرق می‌کند، ماده مورد استفاده در این دست پرینتر‌های سه بعدی است.
 
او در مورد تفاوت دستگاه تولیدی‌شان با دستگاه مشابه داخلی و خارجی بازار عنوان کرد: تفاوت دستگاه ما با مشابه داخلی و خارجی آن این است که ایجاد مکانیزم دمش هوای گرم بر روی دستگاه امکان یک پخت اولیه را فراهم کرده و باعت می‌شود مدل ساخته شده استحکام بیشتری داشته باشد؛ همچنین افزایش ظرفیت مخزن باعت افزایش نرخ تولید شده و با دستگاه ساخته شده امکان تولید قطعاتی با ابعاد بزرگتر نسبت به نمونه مشابه داخلی وجود دارد. 
 
این استاد دانشگاه افزود: مهم‌ترین حسن دستگاه این است که از شرایط آزمایشگاهی خارج شده و کاملا صنعتی است و مهم‌تر از ساخت پرینتر سه بعدی سفال، رسیدن به تکنولوژی انتقال مواد خمیری‌شکل است به طوری که ورود به عرصه سایر مواد خمیری و ساخت قطعاتی از جنس سرامیک‌های صنعتی و تولید همزمان چند نمونه در یک دستگاه (افزایش تعداد نازل‌ها) از اقدامات آینده شرکت در مسیر این پروژه است.
 
وقتی نیاز مشتری طرح دانش‌بنیان را کلید می‌زند/ ساخت پرینتر سه‌بعدی سفال و سرامیک
 
وی در ادامه افزود: در حال حاضر دستگاه آماده است و نمونه‌ها را به کارگاهی در لاله‌جین داده‌ایم که مورد تایید واقع شده و در حال ثبت قرارداد برای تولید تعداد بیشتری دستگاه برای آن‌ها هستیم.
 
وی بیان کرد: دو نگاه به این دستگاه وجود دارد یکی اینکه با این دستگاه محصولاتی تولید می‌شود که با روند‌های عادی ساخت محصولات سفالی تولید نمی‌شود و توجه به درخواست و سلیقه مشتری و حذف فرایند قالب‌گیری در ساخت نمونه‌های با تعداد کم از محاسن روش‌های ساخت افزایشی است که یکی از مهم‌ترین وجوه ساخت افزایشی، تولید انعطاف‌پذیر است. نگاه دیگر، تولید نمونه‌های مشابه، ولی با سرعت و دقت بیشتر و در نهایت افزایش ترخ تولید است که با افزایش تعداد دستگاه‌ها می‌توان هم نرخ تولید را افزایش داد و هم از نیروی کار کمتری بهره برد.
 
رسولی گفت: مهمترین نکته‌ای که در پروژه ما وجود داشت این است که مبتنی بر یک نیاز واقعی طراحی شده و فقط بر یک تصور فرضی نیست بلکه یک مشتری که خود در کارگاه با این مشکل مواجه بود، با بیان مشکل‌اش و اعمال نظراتش باعث شد طراحی و مهندسی در این زمینه صورت گیرد.
 
این استاد دانشگاه تاکید کرد: محصول تولیدی ما اعلام نیاز از بازار بوده و شرکت ما در حوزه طراحی و ساخت کامپیوتر است که یک مشتری با مراجعه، اعلام نیاز کرد و ما نیز به سرانجام رساندیم، حالا ممکن است فرد دیگری با مراجعه به شرکت ما نیاز دیگری را مطرح کند، زیرا حوزه کاری مجموعه ما فراتر از این محصول است.
 
رسولی در خصوص انبوه‌سازی دستگاه مد نظر بیان کرد: در این پروسه طبق نیاز کار می‌کنیم و فعلا فرایند بازاریابی به طور جدی آغاز نشده است و با توجه به تصمیم کارفرمای اولیه فرایند بازار‌یابی آغاز می‌شود؛ نکته بسیار مهم این است که بلافاصله پس از تایید کارفرما فرایند‌های تحقیق و توسعه دستگاه آغاز شده است. مهم‌تر از تولید این دستگاه فرایندی است که طی شده است؛ هسته‌سازی و تیم سازی مبتنی بر نیاز بازار و ارایه ایده و راه‌حل برای نیازی که مشتری‌اش معلوم و مشخص است. 
 
این عضو هیات علمی دانشگاه ملایر اظهار کرد: این شرکت تصور موهومی از بازار برای ساخت این دستگاه نداشته بلکه یک نیاز بوده و با نیاز یک مشتری به ساخت این دستگاه اقدام کرده است، ما باید به مجموعه‌های دانشگاهی این پیام را منتقل کنیم که اگر نیاز واقعی از صنعت استخراج شده و هسته‌سازی و تیم‌سازی از بین خود دانشجویان شکل گیرد، روند کار روند مطلوب و ایده‌آلی خواهد شد؛ دانشجو باید حس کند در این مسیر همراه بوده و از عواید این فعالیت منتفع می‌شود.
 
وی گفت: متاسفانه ورود افرادی که تاکنون در این عرصه کار میدانی و عملیاتی نکرده‌اند به حوزه‌های مدیریتی این سیستم، باعث سردرگمی در حوزه فناوری و نوآوری می‌شود؛ در آیین‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌ها و تیم‌هایی که ارائه خدمات دانش بنیان می‌کنند به طور دقیق و شفاف توجه نشده است. تغییر آیین‌نامه‌های دانشگاهی و ایجاد فضای باز و امن باعث ورود اساتید و اعضای هیات علمی به حوزه‌های هسته‌سازی و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان می‌شود که یقینا مصوبات و قوانین و آیین‌نامه‌ها از باب دلسوزی و تسهیل امور است، ولی بسیار مهم است نقایص و معایب این دست قوانین توسط افراد درگیر در این اکوسیستم گرفته شود.
 
رسولی تاکید کرد: افرادی که قوانین را گذاشته، فرم‌ها و روند‌ها را تعیین کرده، ولی تا کنون خود یکبار مسیر ایجاد شرکت دانش‌بنیان را طی نکرده‌اند بنابراین نمی‌توانند در این حوزه مدیران موفقی باشند و از دیگر مشکلات فضای اکو سیستم نوآوری و فناوری می‌توان به شلوغی این فضا اشاره کرد.
 
این استاد دانشگاه افزود: وجود نهاد‌های موازی و متعدد دولتی و حاکمیتی، وجود طرح‌ها و سامانه‌های متعدد، عدم تعریف دقیق حوزه کاری این دست نهاد‌ها باعت بهم ریختگی این فضا شده که این مسئله باعت می‌شود نتوان عملکرد دقیق این قبیل ساختار‌ها را به طور شفاف بررسی و آنالیز کرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
کجا میشه ثبت سفارش داد؟؟
سلام شرکت های خوبی هم داریم که داخل ایران پرینتر سه بعدی تولید میکنن یکیشون 3drd هست که تو تلویزیون هم زیاد نشون داده محصولاتشو و بررسی کردن تو برنامه های مختلف
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)