• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۳۸۱۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار

مصرف غذا‌های سالم و مفید در وعده‌های سحری و افطاری ماه مبارک رمضان برای سپری کردن یک ماه پر‌برکت و البته از نظر علمی مفید برای سلامت بدن، امری لازم و ضروری است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما،​ ماه رمضان ماهی اسـت کـه بخاطر خصوصیات آن از دیگر ماه‌ها متمایز می شود و مهم‌ترین ویژگی آن روزه دار بودن مسلمانان در این ماه اسـت. مسلمانان روزه دار علاوه بر انجام عبادات در این ماه خدا باید به سلامتی خود نیز اهمیت داده و در ماه مبارک رمضان مواد غذایی مهم و مورد نیاز بدن را مصرف کنند تا راحت‌تر روزه بگیرند و دچار ضعف و یا مشکل سلامتی نشوند. در این نوشتار به مواد غذایی مفیدی که باید در سحر‌های مبارک ماه رمضان مصرف کنید اشاره شده است.

 

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار

 

فقط آب نخورید:
خوردن مقدار زیادی آب در سحری و خوابیدن تا صبح، باعث رقیق شدن شیره‌های معده و بروز مشکلات گوارشی و ریفلاکس می‌شود. برای پشت سر گذاشتن ساعت‌های گرم و طولانی روزه داری هنگام سحر به غیر از آب برای رفع تشنگی از مواد غذایی دیگری مانند انواع میوه ها، کاهو، آب هویج، شیر و هندوانه نیز استفاده کنید و چای کمرنگ بنوشید؛ چون چای پررنگ حاوی کافئین زیادی است و کافئین با افزایش دفع ادرار موجب کم آبی و تشنگی می‌شود.

لبنيات:
درماه مبارک رمضان سعی کنید به مقدار کافی لبنیات مصرف کنید. در وعده افطار یک لیوان یا حداقل یک استکان شیر ولرم مصرف نمایید و سپس در ساعات پس از افطار برای تنظیم فعالیت دستگاه گوارش ماست و خیار همراه با مقداری نعناع یا شوید و گل محمدی خشک مصرف کنید و در زمان سحر یک لیوان شیر بنوشید تا هم لبنیات توصیه شده را مصرف کرده باشید و هم مانع از تشنگی در طول روز شوید.

 

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار


مصرف زیاد گوشت سبب بروزتشنگی می‌شود:
اگر فکر می‌کنید برای داشتن توان بیشتر در طول روز باید در وعده سحر از غذا‌های گوشتی استفاده کنید؛ در اشتباه هستید، زیرا مصرف زیاد گوشت سبب بروزتشنگی می‌شود پس توصیه می‌شود در وعده سحر کمتر از منابع پروتئینی به ویژه گوشت استفاده شود.

از مصرف میوه‌ها در سحر غافل نشوید:
برای کاهش حس تشنگی در وعده سحر حتما چند عدد میوه در وعده سحر مصرف شود، زیرا میوه‌ها دارای آب فراوان هستند و موجب کاهش تشنگی می‌شود.

کمتر ادویه مصرف کنید:
برای اینکه در طول روز تشنگی شما را اذیت نکند، مصرف غذا‌های دارای ادویه و پیاز خام را کاهش دهید، زیرا ادویه‌ها به شدت باعث تشنگی می‌شود.

سبزیجات را در برنامه غذاییتان بگنجانید:
در ماه رمضان سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سالاد و سبزی خوردن را از سفره‌های افطار و سحر حذف نکنید. برای کاهش تشنگی هنگام سحر همراه با وعده غذا چند برگ کاهو مصرف شود، زیرا ۷۵ درصد کاهو آب است.

 

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار

کمتر غذا بخورید:
اگر در ماه رمضان چاق می‌شوید بیشتر به مقدار غذایتان دقت کنید. متاسفانه بسیاری از ما در ماه رمضان در فاصله افطار تا سحر غذا‌های شیرین و چرب استفاده کرده و پرخوری می‌کنیم و در آخر ماه رمضان دچار چاقی می‌شویم. روزه داری برای افرادی که ذخایر چربی زیادی در بدنشان دارند، فرصت مناسبی است. معمولا ۴ تا ۵ ساعت بعد از سحر، بدن از چربی‌ها استفاده می‌کند و به همین دلیل توصیه می‌شود با کمتر خوردن اجازه دهیم چربی‌های اضافی از بین برود و چربی‌های جدید را جایگزین آن نکنیم.

بیش از اندازه نان نخورید:
در ماه رمضان بهتر است ۴ تا ۵ قطعه نان به اندازه کف دست آماده و تنها از آن‌ها استفاده کنید و بی توجه به نیاز واقعی بدن مقدار زیادی نان نخورید.

توجه زیادی به آب رسانی بدن داشته باشید:
برای آب رسانی بهتر بدن به فاصله افطار تا سحر آب کافی و سبزی و میوه مصرف کنید و برای کاهش تعرق بهتر است کمتر در معرض گرما قرار بگیرید.

 

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار

 

کمتر غذای شور بخورید:
در وعده سحری از خوردن غذا‌های شور، آماده و نیمه آماده اجتناب کنید، زیرا نمک‌ها عاملی بر تشدید تشنگی می‌شوند.

نکات دیگری که باید در زمان سحری رعایت کنید:

  • گرفتن روزه بدون خوردن سحری موجب بروز بیماری‌ها و عوارضی مانند سردرد و حتی پرخاشگری و عصبانیت می‌شود.
  • غذای سحری حتما باید کم حجم و ساده باشد و به آرامی خورده شود.
  • وعده سحری باید به آرامی جویده شود، وقتی غذا به صورت نجویده، تند تند و با آب فراوان خورده می‌شود، بخش عمده‌ای از آن به صورت هضم نشده دفع می‌شود و بنابراین تبدیل به انرژی نمی‌شود. غذای هضم نشده با ورود به روده، توسط باکتری‌های روده موسوم به فلور هضم می‌شود و گاز زیادی تولید می‌کند که نفخ را در پی دارد.

 

خوراکی‌های مناسب برای سحر و افطار

 

  • لقمه‌های وعده سحری، کوچک باشد و باید لقمه‌های بزرگ نگیرید، زیرا لقمه‌های کوچک بهتر جویده و بهتر هضم می‌شوند. 
  • بین غذا در وعده سحری آب نخورید. مصرف انواع نوشیدنی‌ها بین خوردن غذا، موجب رقیق شدن آنزیم‌های هضم کننده می‌شود و دیگر غذا هضم نمی‌شود. بعد از اینکه وعده سحری تمام شد می‌توان آب یا یک لیوان آب جوش با خرما یا یک دمنوش سنتی را میل کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
.
عالی عالی خیلی زیاد
متن های تون قشنگ بود
تشکر از متن های تون
می خواهم دوروز روزه بگیرم
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)