• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۳۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی سالم و مقوی

باسلوق با شیره انگور یک شیرینی سالم و طبیعی است که شکر در آن جایگاهی ندارد و علاوه بر مقوی بودن، برای سلامتی نیز مفید است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما،​ باسلوق نوعی شیرینی خوشمزه بوده که در شهر‌های مراغه، ملایر و اراک تولید می‌شود و به عنوان سوغات این شهر‌ها شناخته شده است. این شیرینی با استفاده از شیره انگور خانگی، نشاسته، مغز بادام، گردو و ادویه‌های خوش‌عطر تهیه می‌شود و بافتی شبیه به مسقطی زعفرانی دارد.
باسلوق با شیره انگور در شهر‌هایی مانند مراغه که مرکز کشت و پرورش انگور است، در یک دوره سه ماهه (از آذر ماه تا بهار) تهیه می‌شود. این شیرینی به صورت سنتی به روشی خاص تهیه شده و ما در این نوشتار قصد داریم طرز تهیه آن را به صورت خانگی با هم مرور کنیم.

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردو

مواد لازم

  • شیره یا دوشاب انگور: ۳/۴ پیمانه (یک پیمانه سرخالی)
  • آب گرم: يک فنجان
  • آرد معمولی: ۱/۲ فنجان
  • گلاب و عرق هل: از هرکدام يک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده:  يک قاشق غذاخوری
  • گردو: ۵-۶ عدد

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

دستور تهیه:

  • گردو‌ها را مغز می‌کنیم و در کمی آب گرم می‌ریزیم (به مدت ۷ تا ۸ دقیقه) تا راحت‌تر از سوزن ونخ رد کنیم.
  • یک متر نخ ضخیم را از یک سوزن متوسط استریل شده رد کرده و گردو‌ها را به چهارقسمت تقسیم می‌کنیم و منظم با سوزن داخل نخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
  • آب گرم را با شیره انگور مخلوط می‌کنیم تا یک دست شود.
  • بعد آرد را الک کرده و به مخلوط آب و شیره اضافه می‌کنیم. ترکیب حاصل را خوب مخلوط کرده و از صافی رد می‌کنیم تا گلوله‌ای از آرد در مواد باقی نماند.
  • حال روی حرارت اجاق می‌گذاریم؛ اول با حرارت بالا می‌گذاریم و مداوم مواد را هم می زنیم تا مواد ته نگیرد و بعد از قل قل زدن شعله را کم می‌کنیم.
  • حالا گلاب و زعفران را اضافه می‌کنیم و همین طور به هم زدن مواد ادامه می‌دهیم تا موادمان از فرنی غلیظ‌تر شود. سپس شعله را خاموش می‌کنیم.

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

  • حالا گردو‌هایی را که مانند تسبیح در نخ کرده بودیم از سر نخ گرفته و کاملا در مواد باسلوق فرو می‌بریم.
  • سپس سر نخی که در دست داشتیم را آرام بالا آورده و روی بند (یا آویزان از آب چکان) محکم می‌کنیم تا همه‌ موادمان تمام شود.
  • وقتی همه‌ی باسلوق‌ها آماده شدند، آن‌ها را به بالکن یا فضای باز برده و به بند گره می زنيد تا بعد از ۵ تا ۶ روز خشک شوند.. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)