• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۳۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی سالم و مقوی

باسلوق با شیره انگور یک شیرینی سالم و طبیعی است که شکر در آن جایگاهی ندارد و علاوه بر مقوی بودن، برای سلامتی نیز مفید است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما،​ باسلوق نوعی شیرینی خوشمزه بوده که در شهر‌های مراغه، ملایر و اراک تولید می‌شود و به عنوان سوغات این شهر‌ها شناخته شده است. این شیرینی با استفاده از شیره انگور خانگی، نشاسته، مغز بادام، گردو و ادویه‌های خوش‌عطر تهیه می‌شود و بافتی شبیه به مسقطی زعفرانی دارد.
باسلوق با شیره انگور در شهر‌هایی مانند مراغه که مرکز کشت و پرورش انگور است، در یک دوره سه ماهه (از آذر ماه تا بهار) تهیه می‌شود. این شیرینی به صورت سنتی به روشی خاص تهیه شده و ما در این نوشتار قصد داریم طرز تهیه آن را به صورت خانگی با هم مرور کنیم.

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردو

مواد لازم

  • شیره یا دوشاب انگور: ۳/۴ پیمانه (یک پیمانه سرخالی)
  • آب گرم: يک فنجان
  • آرد معمولی: ۱/۲ فنجان
  • گلاب و عرق هل: از هرکدام يک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده:  يک قاشق غذاخوری
  • گردو: ۵-۶ عدد

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

دستور تهیه:

  • گردو‌ها را مغز می‌کنیم و در کمی آب گرم می‌ریزیم (به مدت ۷ تا ۸ دقیقه) تا راحت‌تر از سوزن ونخ رد کنیم.
  • یک متر نخ ضخیم را از یک سوزن متوسط استریل شده رد کرده و گردو‌ها را به چهارقسمت تقسیم می‌کنیم و منظم با سوزن داخل نخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
  • آب گرم را با شیره انگور مخلوط می‌کنیم تا یک دست شود.
  • بعد آرد را الک کرده و به مخلوط آب و شیره اضافه می‌کنیم. ترکیب حاصل را خوب مخلوط کرده و از صافی رد می‌کنیم تا گلوله‌ای از آرد در مواد باقی نماند.
  • حال روی حرارت اجاق می‌گذاریم؛ اول با حرارت بالا می‌گذاریم و مداوم مواد را هم می زنیم تا مواد ته نگیرد و بعد از قل قل زدن شعله را کم می‌کنیم.
  • حالا گلاب و زعفران را اضافه می‌کنیم و همین طور به هم زدن مواد ادامه می‌دهیم تا موادمان از فرنی غلیظ‌تر شود. سپس شعله را خاموش می‌کنیم.

 

باسلوق با شیره انگور؛ شیرینی بسیار مقوی و سالم

 

  • حالا گردو‌هایی را که مانند تسبیح در نخ کرده بودیم از سر نخ گرفته و کاملا در مواد باسلوق فرو می‌بریم.
  • سپس سر نخی که در دست داشتیم را آرام بالا آورده و روی بند (یا آویزان از آب چکان) محکم می‌کنیم تا همه‌ موادمان تمام شود.
  • وقتی همه‌ی باسلوق‌ها آماده شدند، آن‌ها را به بالکن یا فضای باز برده و به بند گره می زنيد تا بعد از ۵ تا ۶ روز خشک شوند.. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی روند پیشرفت طرح‌های راه سازی جنوب استان
واژگونی سرویس مدرسه در نهاوند و مصدومیت ۶ دانش آموز
خاک سیاهى که چرخ فولاد کشور را مى چرخاند
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شکست تکواندوکار ایران مقابل نایب قهرمان جهان
کمک مالی بیش از یک میلیاردی به خانواده‌های زنان زندانی
بارش برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
تبریز میزبان پیکرهای مطهر شهدای گمنام
تساوی تیم ملی فوتسال بانوان ایران مقابل لهستان در دیداری دوستانه
ایران جان، روایتی از هویت و فرصت‌های خراسان جنوبی
دستگیری متخلفان شکار و صید در بندرعباس
تجلیل از تلاشگران عرصه جی آی اس در سنندج
کلاهبرداری با سوء استفاده از برنامه شاد
اطفای حریق جنگل دراکینگ با دو فروند بالگرد
برنامه ریزی برای اجرای دهها برنامه فرهنگی -اجتماعی درهفته زن در آذربایجان غربی
اجرای پویش اصفهان منهای ۲۰ تا پایان سال
روند کاهشی وضعیت بیکاری در کردستان
ولی نژاد در آستانه کسب نشان طلا
اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی گلبال
مجوزهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
عملکرد شوراها در مدیریت شهری اثر گذار است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)