به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیات مدیره انجمن تغذیه سالم غلات کامل و عضو کمیته نان طیب آستان قدس رضوی در اصفهان گفت: ماهانه حدود ۹۰۰ هزار کیسه آرد در زمینه تولید نان تافتون بربری، لواش، سنگک، خشکه و فانتری مصرف میشود که ۳۰۰ هزار کیسه آن به کلانشهر اصفهان اختصاص دارد.
محمدرضا خواجه عضو هیات مدیره آکادمی ملی نان و موسس کالج آموزشی نان، ۹۰ درصد از آردهای تولیدی این استان را در پخت نانهای سنتی و حدود ۱۰ درصد دیگر را هم در تولید فانتزی قابل مصرف دانست.
وی، تولید ماهانه آرد هفت درصد در این استان را حدود ۲۰ هزار کیسه بیان کرد و گفت: در استان اصفهان ماهانه حدود هفت میلیون قرص نان سبوسدار با آرد هفت درصد و حدود ۹ میلیون نان سبوسدار با آرد کامل تولید میشود.
محمدرضا خواجه افزود: علاوه براین با راه اندازی کارخانه تولید آرد کامل حدود ۲۶ هزار کیسه هم آرد کامل در این استان تولید میشود.
وی، اصفهان را در زمینه آموزش نانوایان در کشور از رتبه نخست برخوردار دانست و افزود: نان سالم در سفره مصرف کنندگان ارمغان آموزش تخصصی به نانوایان در کشور است.
عضو هیات مدیره انجمن تغذیه سالم غلات کامل و عضو کمیته نان طیب آستان قدس رضوی در اصفهان گفت: آرد کامل آردی است که از آن حدود چهاردرصد سبوس گیری میشود وشامل جداسازی کاه وکزل غلاف اولیه و یک برس کشی روی گندم برای پاکسازی آلودگیهای احتمالی و کاهش بارمیکروبی است.
محمدرضا خواجه افزود: آرد هفت درصد آرد کامل محسوب میشود، اما تفاوت آن با آرد کامل در این است که آرد کامل شامل جوانه، فیبر، املاح ویتامینها است، اما آرد هفت درصد بدون جوانه است
وی گفت: هرچه سبوس گیری آرد بیشتر از هفت درصد شود و به مرز ۱۸ درصد برسد طبق گزارش انستیتو آب وخاک وزارت جهادکشاورزی حدود ۸۵ درصد فیبر، املاح، ویتامینها و جوانه دورریز میشود.
عضو هیات مدیره انجمن تغذیه سالم غلات کامل و عضو کمیته نان طیب آستان قدس رضوی در اصفهان افزود: هرچه سبوس گیری کمتر باشد آرد غنیتر است و هرچه سبوس گیری بیشتر از ۱۰ درصد بشود آرد فقیرتر میشود ومنشا بروز بیمارهای واگیر وغیر واگیر است.
دراستان حدود چهار هزار و ۵۰۰ واحد نانوانی فعال است که ۲۰۰ واحد آن به تولید نان فانتری اختصاص دارد.