پخش زنده
امروز: -
سالانه ۲میلیون و ۳۰۰هزار دلار ارز از طریق صادرات گمرکی و چمدانی ِصنایع دستی گیلان، عاید کشور میشود که دست کم ۱۰تا۱۵ درصد آن سهم سفال گیلان است.
به گزارش خبرگزرای صداوسیما مرکز گیلان؛ معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: سالانه 2میلیون و 300هزار دلار ارز از طریق صادرات گمرکی و چمدانی ِصنایع دستی گیلان، عاید کشور می شود که دست کم 10تا15 درصد آن سهم سفال گیلان است.
فرزاد رشیدی با بیان اینکه بیش از نیمی از سفال تولیدی گیلان در همین استان به فروش می رسد افزود: حدود 40درصد از سفال گیلان به بازارهای استان های دیگر و 10درصد باقیمانده هم در قالب صادرات به کشورهای حاشیه خزر و خلیج فارس، اروپا و استرالیا صادر می شود.
وی با بیان اینکه گیلان 500سفالگر دارد گفت: همین تعداد هم به طور غیررسمی و بدون اینکه کارت شناسایی سفالگری بگیرند به صورت فعالیت، صنایع سفالی تولید می کنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گمج، گلدان، ظروف آشپزخانه، تابه سفالی، نَرخِه(کوزه دوغ)، نمک یار (سینی سفالی)، کوزه، تنور، خـُم، چراغ کوری، ماست گوله، آواژور، تابلوهای سفالی و مجسمه های سفالی تاریخیِ شبیه سازی شده را از انواع ظروف سفالی گیلان برشمرد.
فرزاد رشیدی با بیان اینکه قدمت سفال گیلان به هزاره اول قبل از میلاد بر می گردد گفت: حدود یک ماه پیش، با رای چهارمین شورای راهبردی انتخاب شهر و روستاهای ملی از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روستای جیرده شفت در گیلان، به عنوان "روستای ملی سفالگری سنتی " ایران، ثبت و معرفی شد.