به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه اینترنتی رأی الیوم، جنایات رژیم صهیونیستی در بازداشتگاه صهیونیستها در جنوب لبنان در زمان اشغال این کشور حتی صدای بسیاری را در فلسطین اشغالی در آورده است و آنان خواستار افشای اسناد شکنجه سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی یعنی شاباک در این خصوص شده اند.
زهیر أندراوس مقاله نویس روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: یک وکیل سوسیالیست اسرائیلی به نام «ایتای ماک» با مشارکت ۷۵ فعال حقوق بشری به دادگاه عالی در قدس شکایتی را مطرح و درخواست کرده اند اسناد سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل (شاباک) مربوط به شکنجه در بازداشتگاه بد آوازه خیام در جنوب لبنان هنگامی که اشغالگران اسرائیلی از آن استفاده میکردند و پس از عقب نشینی اسرائیل در سال ۲۰۰۰ میلادی تعطیل شد، افشا شود.
ماک در مقالهای در روزنامه اسرائیلی هاآرتص از شیوه بازجوییهای شاباک در شکنجه بازداشت شدگان پرده برداشت و تاکید کرد جنایاتی که در حق بازداشت شدگان صورت گرفته در حد جنایات جنگی و جنایات ضد بشری بوده است.
وی به طور مثال به سلولهای انفرادی کوچک و تنگی اشاره کرد که ۵۰ سانتیمتر عرض و ۷۰ سانتیمتر ارتفاع داشتند. بازداشت شدگان زیادی به روی ستونهای شکنجه در داخل این سلولها آویزان نگه داشته میشدند و همچنین بازداشت شدگان را با کابلهای برق میزدند. برخی دیگر نیز با وصل کردن برق به دستان یا پاها یا گوش و زبانهایشان شکنجه میشدند و شماری از بازداشت شدگان نیز در تاریکی مطلق نگهداری میشدند که به کوری آنان منجر شده است.
وی افزود بیشتر سلولهای بازداشتگاه الخیام تنگ و باریک ومملو از بازداشت شدگان بود و شرایط بهداشت اولیه مانند سرویس بهداشتی را نداشت و بازداشت شدگان مجبور بودند در سطل یا در لباسهایشان قضای حاجت کنند و همین باعث بیماریهای پوستی شده که کسی آنان را درمان نکرده ... و دستکم به مرگ ۱۰ نفر از آنان منجر شده است.
این وکیل همچنین تاکید کرد اسرائیل، تلاشهای زیادی به خرج داده است تا بر آنچه در بازداشتگاه خیام رخ داده است سرپوش گذاشته شود و بازداشت شدگان به مدت ده سال حق دیدار با نمایندگان صلیب سرخ و وکلا و خبرنگاران را نداشتند و برای مدتهای طولانی نمیتوانستند با خانواده هایشان نیز ملاقات داشته باشند.
این وکیل اسرائیلی همچنین تصریح کرد: شاباک از افشای اسناد مربوط به اقدامات غیر قانونی در بازداشتگاه خیام خودداری میکند و بهانه اش نیز قوانین بایگانی در اسرائیل است که اسناد تاریخی را به مدت نود سال کاملا محرمانه تلقی میکند و از این قانون برای سرپوش گذاشتن بر اقداماتش استفاده میکند. این قانون به شاباک اجازه میدهد به طور کل از مسؤلیتش شانه خالی کند، زیرا اطمینان دارد دیر یا زود بازداشت شدگان یا فرزندان و نیز نوادگان آنان خواهند مرد.
ماک گفت پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از تعطیلی این بازداشت شدگان زمان آن فرا رسیده است که اسناد شاباک افشا شود و زمان فاش شدن جنایاتی که در آن صورت گرفته شده رسیده است تا در حق برخی قربانیان پیش از مرگشان عدالت برقرار شود.
وی افزود مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۶ میلادی با تصویب تصمیمات دادگاه نظامی نورنبرگ، شکنجه را بر اساس قانون بین الملل، جنایت جنگی میداند بنابر این جنایاتی که در بازداشتگاه خیام صورت گرفته نه تنها علیه بازداشت شدگان بلکه علیه بشریت بوده است.