به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی درباره نگرانی پزشکان انگلیسی درباره پیامدهای روانی شیوع کرونا بر نوجوانان این کشور نوشت، بسیاری از نوجوانان از پیامدهای جسمانی ویروس کرونا و علائم آن در امان مانده اند، اما شواهد بسیاری از تاثیرات نگران کننده این همه گیری بر سلامت روان کودکان و نوجوانان انگلیسی حکایت دارد.
یک پزشک عمومی که در بیمارستانی در غرب انگلیس فعالیت دارد میگوید از ماه اکتبر با مراجعه شمار قابل توجهی از افراد مضطرب و افسرده به کلینیک وی متوجه پیامدهای روانی چشمگیر کرونا بر کودکان و نوجوانان شده است.
وی میگوید شمار بسیاری از نوجوانان و حتی بچههای کوچکتر به کلینیک وی مراجعه میکنند و برخی میگویند دیگر نمیتوانند این شرایط را تحمل کنند و واقعا دشوار است. این پزشک میگوید حتی همکارانش نیز این شرایط را تجربه میکنند و بیمارانی دارند که به دنبال همه گیری کرونا دچار مشکلاتی روحی شده اند.
اطلاعات سازمان ملی تامین بهداشت و درمان انگلیس نیز این موضوع را تایید میکند. این سازمان طی یک بررسی در سال ۲۰۲۰ متوجه شد یک کودک از هر شش کودک انگلیسی بین پنج تا ۱۶ سال احتمالا از بیماری روانی رنج میبرد و این در حالی است که سه سال پیش از هر ۹ کودک یک کودک مبتلا به این بیماری بود.
در این بررسی مشخص شد که این بیماری با بالارفتن سن افزایش یافته است و تفاوتی میان مردان و زنان در ابتلا به آن وجود دارد. حدود ۲۲.۷ درصد زنان میان ۱۷ تا ۲۲ سال احتمالا در معرض ابتلا به بیماریهای روانی قرار گرفته اند و این رقم در میان مردان جوان به ۱۳.۳ درصد میرسد.
روانپزشکان، روانکاوان و پزشکانی که در سراسر انگلیس مشغول فعالیت هستند همگی میگویند تجربه قرنطینه، تعلیق کلاسهای درس و زندگی خانوادگی امسال بسیار متفاوت بود و همه آنها بد نبود. برخی کودکان توانستند در این فرصت زمان بیشتری را در خانه کنار والدینشان سپری کنند.
اما رایان لو از موسسه روانکاوی کودکان میگوید سال ۲۰۲۰ سال خوبی برای نوجوانان نبود و بدون شک قطع ارتباط با دوستان و در مواردی استفاده بیش از اندازه از رسانههای اجتماعی تاثیراتی بر آنها داشته است.
وی میگوید آنچه بیش از همه نگران کننده است مراجعه شمار قابل توجهی از افراد جوانی است که اقدام به خودزنی کرده اند یا این احتمال وجود دارد که اقدام به خودکشی کنند و باید به روانپزشک ارجاع داده شوند. حتی آنها که توان مالی مشاوره خصوصی با پزشک را دارند باید برای تعیین وقت هفتهها منتظر بمانند.
وی میافزاید پیشتر حدود ۱۰ درصد بیمارانی که به ما ارجاع داده میشدند با روانپزشکان ملاقات داشتند و بقیه با روان درمانی درمان میشدند، اما در حال حاضر حدود ۴۰ درصد نیاز به مراجعه به روانپزشک دارند و این غم انگیز است.
برنادکا دوبیکا از کالج سلطنتی روانپزشکان انگلیس میگوید والدین از ترس اینکه فرزندانشان به کرونا مبتلا شوند از مراجعه آنها به کلینیکها واهمه دارند، اما اواخر امسال شمار جوانانی که با شرایط روحی بسیار جدی به کلینیکها مراجعه کرده اند قابل توجه بوده است.
وی افزود بیماریهای روانی به گونهای است که هرچه بیشتر آنها را رها کنید، درمان آن دشوارتر میشود و این بیماری در برههای شیوع پیدا کرد که مسائلی همچون تغییرات آب و هوایی، رکود اقتصادی و بیکاری به شدت موجب نگرانی و اضطراب جوانان شده بود.
در همین حال یانگ میندز، موسسه خیریهای که با افراد جوان همکاری دارد اعلام کرد ۳۹ درصد افرادی که تابستان امسال مورد بررسی قرار گرفتند با این مسئله که کرونا سلامت روان آنها را تحت تاثیر قرار داده است، موافق بودند.
پیتر فوناگی، روانکاو بالینی از آموزگاران به خاطر تلاش چشمگیر آنها در این شرایط قدردانی و در عین حال اعلام کرد آنها نیز به لحاظ سلامت روان دچار مشکلاتی شده اند. همه گیری ویروس کرونا این احساس را در جوانان ایجاد کرده است که زندگی متوقف شده است.
وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی انگلیس اعلام کرد سالی بسیار دشوار را پشت سر گذاشته است و ارائه خدمات سلامت روان جوانان در دوره همه گیری کرونا ادامه داشته است.