کووید-۱۹ در کشورهای جهان
آخرين تحولات مربوط به شيوع کرونا در جهان
تدروس آدانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد نیم کره شمالی از نظر همه گیری ويروس کرونا، لحظات خطیری را سپری میکند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، تدروس آدانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد نیم کره شمالی از نظر همه گیری ويروس کرونا، لحظات خطیری را سپری میکند.
ثبت یک رکورد در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا
بر اساس آمار روزانه دانشگاه جان هاپکینز که در جمعه منتشر شد، آمریکا با ۸۰ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته از نظر تعداد مبتلایان روزانه رکورددار شد.
افزایش بی سابقه تعداد مبتلایان در بسیاری از کشورها
به گفته تدروس آدانوم رئیس سازمان جهاني بهداشت، نیم کره شمالی از نظر همه گیری، لحظات خطیری را سپری میکند.
وی افزود: بسیاری از کشورها با افزایش بی سابقه مبتلایان به کووید-۱۹ روبرو شده اند و این وضع موجب شده بیمارستانها و بخش مراقبتهای ویژه یا در آستانه ازدحام بیش از ظرفیت بیمار قرار بگیرند و یا قرار گرفته اند. این در حالی است که ما هنوز در ماه اکتبر قرار داریم.
آزمایش دو واکسن در آمریکا
پس از دو مورد هشدار کذب، آزمایش دو واکسن برای مقابله با کووید-۱۹ مجددا در آمریکا از سر گرفته میشود.
یکی از این دو و اکسن در دانشگاه انگلیسی آکسفورد و گروه آسترازنکا تهیه شده است. آزمایش این واکسنها در آمریکا پس از شش هفته توقف از سرگرفته میشود.
واکسن دوم نیز توسط «جانسون اند آمپ» تهیه شده و قرار است پس از دریافت چراغ سبز کمیته مستقل مجددا مورد آزمایش قرار بگیرد. این کمیته در ماه اکتبر به بروز یک بیماری غیرقابل توضیح در یکی از مبتلایان خبر داده بود.
نگرانی شدید در اتحادیه اروپا
به گفته مرکز اروپایی جلوگیری و مهار بیماری ها، تغییرات همه گیری در ۲۳ کشور عضو اتحادیه اروپا و انگلیس نگرانیهای جدی را موجب شده است. تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به استثنای فنلاند، قبرس، استوی و یونان در وضعیت بحرانی قرار گرفته اند. یک ماه پیش ۷ کشور در وضعیت بحرانی قرار نداشتند.
شمار مبتلایان در سراسر قاره سبز از ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفته است. تعداد قربانیان کووید-۱۹ نیز از مرز ۲۵۸ هزار نفر عبور کرده است.
قرنطینه مجدد
انگلیس و ولز (با بیش از ۳ میلیون نفر جمعیت) از ساعت ۱۸ روز جمعه تا نهم نوامبر مجددا قرنطینه شدند. در این کشورها کسب و کار غیرضروری نیز تعطیل شده اند. در انگلیس نیمی از مردم یعنی حدود ۲۹ میلیون نفر ناگزیر به رعایت محدودیتهای محلی کم و بیش هستند.
نخست وزیر لهستان از شنبه سراسر کشور را منطقه قرمز اعلام کرد و به تعطیلی مدارس ابتدایی و رستورانها تصمیم گرفت.
قانون منع رفت و آمد
دولت فرانسه که با افزایش شمار مبتلایان روبروست، اعمال قانون منع رفت و آمد (از ساعت ۲۱ تا ۶) را گسترش داد. در پاریس و شهرهای بزرگ ۴۶ میلیون نفر معادل دو سوم جمعیت کشور، از ساعت ۲۴ روز جمعه مجبور به رعایت این قانون شده اند.
لوگزامبورگ در پی افزایش شمار مبتلایان، به وضع مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۳ تا ۶ و محدود کردن تجمعات به حداکثر ۴ نفر تصمیم گرفت. پس از اعمال قانون منع رفت و آمد در دو منطقه کامپانی و لومباردی در ایتالیا، این محدودیت در منطقه لاتسیو Lazio در رم به اجرا گذاشته میشود.
در آتن و تسالونیک، دو شهر اصلی یونان از شنبه قانون منع رفت و آمد به اجرا گذاشته میشود.
تمدید محدودیتها در آرژانتین
آلبرتو فرنداندز رئیس جمهور آرژانتین با هدف مقابله با افزایش مبتلایان به کووید-۱۹ در جمعه از تصمیم خود برای تمدید دو هفتهای تمهیدات محدود کننده خبر داد. این تمهیدات از ماه مارس به اجرا گذاشته شده اند. تمهیدات جدید، رفت و آمد مردم، حمل و نقل عمومی، اجرای نمایشها و برگزاری گردهماییهای اجتماعی در فضاهای بسته را تحت تاثیر قرار میدهد.
بیش از ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار مبتلا
بر اساس آمار تهیه شده از گزارشهای رسمی در جمعه، از زمانی که در پایان ماه دسامبر دفتر سازمان بهداشت جهانی در چین از ظهور بیماری ویروس کرونا خبر داد، اپیدمی در جهان به جان باختن ۱ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۴۰۶ نفرمنجر شده است.
بر اساس آمارهای رسمی بیش از ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
آمریکا با ۲۲۳ هزار و ۵۹ قربانی از نظر تعداد تلفات در رتبه اول جهان قرار گرفت. برزیل با ۱۵۶ هزار و ۴۷۱ قربانی، هند با ۱۱۷ هزار و ۳۰۶، مکزیک با ۸ هزار و ۸۹۴ و انگلیس با ۴۴ هزار و ۳۴۷ قربانی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وعده واکسن رایگان برای همه از سوی بایدن
جو بایدن نامزد دمکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیروز جمعه وعده داد، در صورت پیروزی واکسن کرونا در چهارچوب برنامه ملی وی برای مقابله با همه گیری، برای همه رایگان خواهد بود.