پخش زنده
امروز: -
گوجه فرنگی از سبزیهای پر خاصیت و پر مصرف همه خانوادههای ایرانی است اگر شما نیز به این سبزی پر خاصیت علاقه دارید میتوانید آن را در خانه پرورش دهید و لذت باغبانی را تجربه کنید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما؛ بهترین رشد در چه آب و هوایی و چه زمانی است؟ کاشت و پیوند زدن، مراقبت از محصول، آفات و بیماری ها ( از جمله آسیب گوجه فرنگی و شته ها ) چه مواردی است؟
بسیاری از گوجه های تولید شده تجاری نیز در محیط های بدون خاک با استفاده از یک محلول کود مصنوعی پرورش داده می شود و قبل از این که برسند چیده می شوند؛ هر دو این روش ها منجر می شود ظاهر گوجه فرنگی خوب به نظر رسد اما مزه خوبی نداشته باشد . تحقیقات همچنین نشان داده اند که گوجه فرنگی های ارگانیک و داخلی ، ترکیبات شیمی پیچیده تری نسبت به میوه ها تولید شده تجاری دارند و طعم بهتری دارند، بلکه به احتمال زیاد گوجه فرنگی سطوح بالاتری از رنگدانه های لی کوپن دارند نشان داده شده است که به باز شدن رگ های مسدود کمک می کند و تصور می شود یکی از دلایلی که رژیم غذایی مدیترانه ای بسیار سالم همین است.
1. از بذر آغاز کنید
بذر گوجه فرنگی بخرید :
می توانید دانه ها را بصورت آنلاین در محل های مبادله بذر، از محل و یا ازمکان های دیگر بخرید. همچنین می توانید دانه ها را از بخش باغ یک فروشگاه بخرید. اگر می خواهید دانه های گیاه را جمع کنید، به حداقل یک گوجه فرنگی نیاز خواهید داشت. اطمینان حاصل کنید گوجه فرنگی از گیاه موروثی یا با دانه های گرد افشانی است اگر گوجه فرنگی را از یک گیاه پیوندی با دانه های کنترل شده به طور شیمیایی انتخاب کنید، نتایج ممکن است چشمگیر نباشد.
یک گیاه گوجه فرنگی می تواند به صورت زیر طبقه بندی شود:
موروثی یا دورگه:
موروثی ها گوجه فرنگی هایی هستند که به طور ژنتیکی برای چندین نسل بدون زاد و ولد مجدد تکثیر شده اند. آن ها اساسا گوجه خالص هستند. گوجه های دورگه ترکیبی بین دو نوع هستند.
گوجه فرنگی شناخته شده و ناشناس برای شما :
این روش طبقه بندی طول زمانی را توصیف می کند که یک گیاه میوه تولید می کند. گیاهان شناخته شده چند هفته میوه تولید می کنند در حالی که گیاهان این دترمینت یعنی ناشناخته برای شما در کل فصل میوه تولید می کنند تا اینکه شرایط آب و هوایی خیلی سرد شود.
شکل:
گوجه فرنگی به چهار دسته از نظر شکل تقسیم می شود:
کروی، کبابی، خمیری و گیلاسی. کروی بهترین شکل آن است، کبابی بزرگ ترین و خمیری برای تهیه سس به کار می رود و گوجه های گیلاسی کوچک اند و اغلب در سالاد استفاده می شود.
2. گوجه فرنگی را نصف کنید و داخل ظرف پلاستیکی بریزید:
یک ظرف با درپوش گشاد برای چند روزمیخواهید . یک لایه از قارچ روی دانه ها ظاهر خواهد شد. این فرآیند می تواند بسیاری از بیماری های ناشی از بذر را از بین ببرد که می تواند بر تولید بعدی گیاهان تاثیر بگذارد.
3.بر روی ظرف برچسب بزنید:
اگر چندین نوع مختلف از دانه ها را می کارید، مطمئن شوید که روی ظرف برچسب بزنید تا از هر گونه اشتباهی جلوگیری کنید. درپوش را روی ظرف قرار دهید اما آن را نبندید تا اکسیژن به آن برسد.
4.خمیر را در مکانی گرم دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید:
فرآیند تخمیر می تواند ظاهر و بوی ناخوشایند ی را به همراه داشته باشد ، بنابراین ظرف را کنار بگذارید. به عنوان مثال، می توانید ظرف را زیر یک دستشویی قرار دهید، یا در گاراژ ( تا زمانی که به اندازه کافی گرم باشد ).
5.ظرف را هر روز به هم بزنید تا یک لایه سفید روی سطح شکل بگیرد:
معمولا دو یا سه روز طول می کشد تا قارچ شکل بگیرد. دقت کنید که دانه ها را کمی بعد از تشکیل قارچ برداشت تا دانه ها در ظرف جوانه نزنند.
6.برداشت محصول:
با استفاده از دستکش لایه ی قارچی را بردارید. دانه ها در کف ظرف فرو خواهند رفت.
7.آب را در ظرف بریزید و مخلوط را رقیق کنید :
اجازه دهید دانه ها در کف ظرف حل شوند و به ریختن بخش های ناخواسته محلول روی صافی ادامه دهید. مراقب باشید دانه ها را دور نیندازید. بعد از این که تمام دانه ها را درصافی جمع کردید، آن ها را به طور کامل با آب بشویید.
8.دانه ها را روی یک سطح نچسب پخش کنید و به آن ها اجازه دهید تا چندین روز خشک شوند:
یک ظرف شیشه ای و یا کاشی سرامیک، ورق، تکه ای تخته یا یک پنجره تمام کارها را به خوبی انجام می دهد . برداشتن دانه های خشک از روی کاغذ یا پارچه می تواند بسیار دشوار باشد. زمانی که خشک می شوند ، می توانید آن ها را در یک کیسه پلاستیکی بسته بندی کنید تا زمانی که برای کاشت آماده باشید. دقت کنید که انواع دانه ها را در ظرف برچسب بزنید.
9.بذر ها را در مکانی خنک و تاریک نگه دارید:
همچنین می توانید آن ها را در یک ظرف محفوظ از هوا در یخچال بگذارید تا آب و هوای زمستانی را شبیه سازی کنید. بذر ها را در فریزر قرار ندهید، این کار به آن ها آسیب خواهد رساند.
1.کاشت گیاهان گوجه فرنگی را 6 تا 8 هفته قبل از آخرین یخ بندان، از داخل شروع کنید:
برای آماده کردن گیاهان گوجه فرنگی برای انتقال به فضای باز، کاشت آن را از داخل خانه شروع کنید در حالی که هنوز بیرون سرد است. دمای سرد در اوایل بهار می تواند باعث رشد یا حتی کشتن نهال های جوان شود . کشت بذر ها را در داخل خانه شروع کنید تا شانس تولید را بهبود بخشید .
2.گلدان های پلاستیکی یا قابلمه های کوچک مشابه برای کاشت بذر خریداری کنید:
می توانید این گلدان ها را در اتاق یا فروشگاه لوازم باغ پیدا کنید.
3.ظرف را با مخلوط مرطوب خاک پر کنید:
برای مثال، یک مخلوط را می توان بااستفاده از خزه 1 / 3 و 1 / 3 کمپوست فقط قبل از این که بذر را بکارید به آن آب بدهید. 2 یا3 دانه در 1 / 4 اینچی عمق خاک در هر گلدان فرو کنید. با خاک بپوشانید.
4.گلدان را هر روز بررسی کنید:
زمانی که گیاهان به بیرون از خاک آورده می شوند، به سرعت رشد خواهند کرد.
1. توجه داشته باشید گیاهان حداقل 6 اینچ ( 15.2 سانتی متر ) رشد کرده اند.
زمانی که خطر سرما زدگی در فضای باز وجود ندارد ، آن ها آماده انتقال به فضای باز هستند.
2. خو گرفتن گیاه با محیط جدید :
حدود یک هفته پیش از اینکه قصد انتقال گیاهان را در بیرون از منزل داشته باشید، باید به تدریج آن ها را با درجه حرارت در هوای آزاد تطبیق دهید. به تدریج گیاهان را در معرض نور خورشید ، و منطقه ای نسبتا سایه قرار دهید به آرامی ساعاتی که گیاهان بیرون از منزل باقی می مانند را افزایش دهید. با یک ساعت یا کم تر در روز شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.
3. فضای باغ را آماده کنید:
می خواهید از خاک خوب آبکشی شده با مقدار خوبی از مواد ارگانیک استفاده کنید. استفاده از خزه در خاک زهکشی را بهبود می بخشد هم چنین می توانید در برگ یا کمپوست ترکیب کنید ؛ برای استفاده از خزه بیش از نیمی از خاک را برداشته و خاک را با نسبت برابر خزه نارس مخلوط کنید، مخلوط خزه و خاک نارس را با هم مخلوط کنید و به محل کاشت بریزید.
4. سطح پ هاش خاک را آزمایش کنید:
گوجه فرنگی زمانی که در خاک کاشته می شود بین پ هاش 6 و 7 رشد می کند.
دفتر توسعه کشاورزی محلی شما باید فرم های آزمایش خاک، کیسه ها و دستورالعمل های موجود را داشته باشد. پس از ایجاد تنظیمات در خاک، دوباره سطح پ هاش را آزمایش کنید. اگر سطح پ هاش کم تر از 6 باشد ، آهک دولومیت را به خاک اضافه کنید تا سطح پ هاش افزایش یابد . اگر پ هاش خاک از 7 بالاتر باشد، دانه های سولفور را مخلوط تا سطح پ هاش کاهش یابد .
5. حفره ای در حدود 2 فوت ( 0.6 m ) عمق حفر کنید:
لازم است که به اندازه کافی عمیق باشد که بتوانید نهال را بکارید و تنها 1 / 4 از این گیاه از زمین خارج شود. یک قاشق از مواد آلی مثل کمپوست داخل حفره بریزید. این کار باعث افزایش بیشتر گیاه خواهد شد و همچنین به جلوگیری از پیوند زدن گیاه کمک خواهد کرد.
6. گیاهان را با دقت بردارید و آن ها را در زمین قرار دهید.
سعی کنید ریشه ها را در طول روند پیوند زدن آسیب نبیند . پیوند را به اندازه کافی عمیق تنظیم کنید تا خاک اولین مجموعه برگ های جدید را هنگامی که گیاه را با خاک می پوشانید ، لمس کند. دقت کنید تمام برگ هایی را که در سطح پایین خاک قرار دارند ، بردارید. گوجه فرنگی می تواند بیماری هایی را از برگ ها بگیرد که با خاک ارتباط دارد.
7. حاصل خیز کردن گیاه :
می توانید گیاهان را با ، کود مرغ، یا یک کود گیاهی کم نیتروژن با غلظت بالا فسفر حاصلخیز کنید. سپس، گیاهان را به طور کامل آبیاری کنید. باید هر ماه فرآیند کود دهی را تکرار کنید.
8. در کنار گیاهان چوب قرار دهید.
این کار به گیاهان کمک می کند تا به هنگام رشد، محکم باشند و میوه را از درخت راحت تر بکنند. مراقب باشید که به ریشه ها آسیب نزنید.
رشد گیاهان :
1. اغلب به گیاهان تان غذا و آب بدهید:
آب دادن به پایه گیاه برای جلوگیری از گسترش کپک روی برگ ها. گیاهان را با جلبک دریایی مایع و کود گیاهی را مستقیما روی خاک اطراف گیاه قرار دهید. این کار را هفتگی انجام دهید تا تولید میوه را افزایش دهید .
2. کندن شاخه ها از گیاهان :
اگر می خواهید رشد میوه بیشتری داشته باشید،شاخه ها را از گیاه گوجه فرنگی بکنید و زمانی که آنها را دیدید از انگشتان خود استفاده کنید. شاخه ها بین ساقه کناری و ساقه اصلی رشد می کنند.
3. برداشت میوه از توک بوته :
میوه باید حدود 60 روز پس از پیوند زدن ، دیده شود. زمانی که شروع به رسیدن می کند هر روز این گیاهان را بررسی کنید. به آرامی میوه ها را پیچ دهید و از کشیدن آن خود داری کنید.