به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی النشره در یادداشتی به قلم "عباس ضاهر" نوشت: لبنانیها عللی که برای انفجار اسکله بیروت مطرح میشود باور ندارند، آنها میپذیرند که مقادیر زیادی نیترات آمونیوم در این محل وجود داشته است و قصور مقامات رسمی منجر به این فاجعه شده است. اما چه چیزی این مواد را منفجر کرده است. به نظر نمیرسد موضوع جوشکاری درب انبار قانع کننده باشد. ممکن است عملیات نگهداری انبار نیز در جریان بوده باشد، اما مردم لبنان باور نمیکنند که این مسئله عامل انفجار و وقوع فاجعه «
هیروشیما» باشد.
در اين يادداشت آمده است که کمیتهای که دولت تشکیل داده است مسئولان عدم انتقال این مواد خطرناک را از اسکله بیروت مشخص خواهد کرد. رویدادها از زمان ورود کشتی مربوطه به این اسکله در سال ۲۰۱۴ بررسی خواهد شد. طبعاً مردم لبنان خواستار پاسخگویی مقامات هستند. زیرا در این حادثه صدها نفر زخمی و هزاران نفر یتیم شده اند و بیروت فاجعهای را تجربه کرده که در تاریخ بی سابقه است.
عباس ضاهر در اين يادداشت نوشت، اما آیا لبنانیها به همین مقدار اکتفا خواهند کرد؟ آنها خواستار روشن شدن این حقیقت هستند که چه کسی فتیله نیتران آمونیوم را روشن کرده است؟ چه کسی بمب گذاری کرده است؟ چه کسی موشک فرستاده است؟ چه کسی این مواد خطرناک را آتش زده است؟ این امور فرضیاتی هستند که زمینه تحقیقی ملی را درخصوص عوامل اجرای این جنایت تشکیل میدهند.
اين نويسنده لبناني افزود، به هیچ وجه نمیتوان نقش اسرائیل را در این اقدام جنایتکارانه بعید دانست. با استناد به وقایع مربوط به این انفجار و آتش افروزیهای سالهای اخیر اسرائیلیها در سوریه، این فرضیه جدی است و طی تحقیقات و حقیقت یابیها نباید از احتمالات کنار گذاشته شود.
ریچارد سیلورشتاین روزنامه نگار و وبلاگ نویس آمریکایی، به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی، اعلام کرده است انفجار بندر بیروت ناشی از بمب گذاری اسرائیل است. این روزنامه نگار معتقد است تل آویو یک انبار حزب الله را هدف قرار داده است و ادعا میکند اسرائیلیها از وجود مواد منفجره نیترات آمونیوم در کنار انبار مورد نظر آنها آگاه نبوده اند.
این روزنامه نگار آمریکایی ادعا میکند اسرائیل از بمب استفاده کرده است. اما تل آویو هرگونه ارتباط با بمب گذاری در بندر بیروت را انکار میکند. شاید علت انکار اسرائیل به علت اطلاع از حجم فاجعه ناشی از این انفجار باشد. اسرائیل نمیخواهد در برابر کشورهای جهان مسئول رویدادی در این ابعاد شناخته شود.
اين نويسنده در ادامه نوشت در هر صورت، لبنان موظف است حقیقت را برای افکار عمومی روشن کند و به این سؤالات پاسخ دهد که: چه کسی این مواد را انبار کرده است؟ چرا؟ چه کسی مانع جابجایی این مقدار نیترات شد؟ چرا؟ چه کسی از وجود این مواد اطلاع داشت؟ چرا در مورد آن سکوت کرده بودند؟ هدف از وجود آمونیوم در بندر بیروت چیست؟ چگونه اولین جرقهای که باعث انفجار شد، نادیده گرفته شد؟ آیا این درست بود در آسمان لبنان هیچ هواپیماهای اسرائیلی حضور نداشته است؟
سؤالاتی بسیاری مطرح است که حقوق معنوی لبنان را احیا خواهند کرد. بحران لبنان در وهله نخست ناشی از پیامدهای فاجعه بار اقتصادی و بهداشتی است.
تا زمانی که ابهامات مربوط به این انفجار برطرف شود، شهروندان به خانههای خود بازگردانده شوند، مجروحان درمان، شهدا دفن شوند و وضعیت مفقودین روشن شود، پایتختهای جهان در کنار لبنان خواهند بود.
با این حال، بحران لبنان به علت ویران شدن اسکله بیروت و افزایش بار مالی به خزانه خالی دولت و عدم توانایی واردات نیازهای لبنان تشدید خواهد شد. زیرا لبنان کشوری مصرف کننده با نظامات ابتدائی است. اگر فرضیه مسئولیت اسرائیل در حمله به این بندر و رقم زدن فاجعه علیه لبنانیها صحیح باشد گام بعدی چه خواهد بود؟ مقابله به مثل با موشکهای دقیق حزب الله به بندر حیفا؟ یا شکایت از تل آویو در پایتختهای جهان؟ همه گزینهها مطرح هستند.