به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، دکتر حسین فرشیدی در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران افزود: شرایط به گونهای است که ممکن است با توجه به اوج گیری ابتلا به کرونا تختهای بیمارستانی و قرنطینه نیز در استان کم باشد که در شهرهایی مثل بندرعباس به دنبال استفاده از هتلها برای قرنطینه افراد مبتلا هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: هرمزگان همچون استانهای خوزستان سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در مسیر افزایش مبتلایان به کرونا است.
وی افزود: شهرستانهای بندرعباس و میناب از سوی ستاد کشوری مقابله با کرونا دارای وضعیت قرمز اعلام شده اند و از نظر ما شهرستان های، رودان وقشم نیز قرمز هستند و شهرستانهای حاجی آباد و بندرخمیر نیز در حال بررسی اعلام وضعیت قرمز هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: پراکندگی شمار مبتلایان در هر شهرستان، شمار افراد بستری و میزان مرگ و میر در هر شهرستان از شاخصهای اعلام وضعیت قرمز است.
دکتر فرشیدی افزود: ۷۳ درصد موارد مبتلا به کرونا در شهرستان بندرعباس بوده اند که باید در این شهرستان تدابیر ویژه در نظر گرفته شود و ممکن است در روزهای آینده محدودیتهایی مانند تعطیلی شماری از بخشها و مراکز در این شهرستان اعمال شود.
وی افزود: برآورد ما این است که ۳۵ درصد مردم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند در حالی که باید حد اقل ۷۰ درصد مردم این دستورالعملهای بهداشت فردی را رعایت کنند تا شیوع بیماری کنترل شود.
دکتر فرشیدی افزود: پیشتر سیاست ما آزامایش بیشتر و قرنطینه بیشتر بود که اکنون در کنار آن تقویت زیرساختهای درمانی، مراقبت بیشتر از افراد دارای بیماری زمینهای و کنترل بیشتر افراد در قرنطینه را نیز دنبال میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: اگر فردی که بیماری دارد ماسک بزند تا هفتاد درصد از احتمال انتقال کاسته میشود و در صورت ماسک زدن تا ۹۰ درصد از احتمال انتقال کاسته میشود.
وی گفت: اکنون طرح هر خانه یک پایگاه سلامت را دنبال میکنیم که اطلاعات مستقیم خانوارها به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت و پایگاههای سلامت فرستاده شود.
دکتر فرشیدی افزود: در زمینه آزمایش نیز اکنون به بدنبال آزمایش گرفتن از افراد دارای علایم هستیم و افرادی که علامتی ندارند به دنبال آزمایش دادن نباشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: آزمایشگاه تشخیص کرونا برای شهرستانهای غربی استان در جزیره کیش تجهیز شده که با آموزش نیروهای این بخش در بندرعباس، در چند روز آینده این آزمایشگاه به همراه آزمایشگاه تشخیصی در مرکز تحقیقات عفونی در بندرعباس راه اندازی میشود.
دکتر فرشیدی افزود: راه اندازی یک آزمایشکاه دیگر در شهرستان میناب نیز در دستور کار است که به محض تامین تجهیزات آغاز به کار میکند.
وی گفت: شهرستان بوموسی تنها شهرستان بدون کرونا و سبز در سراسر کشور است و در جزیره هرمز نیز تاکنون موردی از ابتلا به کرونا مشاهده نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: کرونا هنوز واکسنی ندارد و تا زمانی که ۷۰ درصد مردم در برابر این بیماری ایمنی کسب نکنند این بیماری کنترل نمیشود.
دکتر فرشیدی افزود: تا کنون ۵۳ بیمار با آزمایش مثبت کرونا در استان فوت کرده اند و ۶۰ مورد مرگ با علایم کرونا و بدون آزمایش مثبت کرونا داشته ایم.
دکتر فرشیدی افزود: مردم استان باید از هرگونه تجمع خودداری کنند وبرگزاری عروسیها به شکل جمعی منوع است مگر اینکه با حضور افراد کمی از فامیل در حد بسیار کم و چند نفر محدود باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بدنبال افزایش ۶۰ تخت آی سی یو در مراکز درمانی استان هستیم.
دکتر فرشیدی افزود: تاکنون ۱۲۳ نفر از کادر درمانی و بهداشتی استان نیز به کرونا مبتلا شده اند که از این شمار سه پزشک با وضعیت بدحال در آی سی یو بستری شدند و هفت نفر از متخصصین استان نیز در هفته گذشته مبتلا شده اند که در قرنطینه هستند.
بیشتر بخوانید؛ دیدار معاون وزیر بهداشت با خانواده شهید مدافع سلامت در هرمزگانرئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: استفاده از ماسک در فضاهای بسته اجباری است و مردم باید در وسایل حمل و نقل عمومی حتما از ماسک استفاده کنند و در فروشگاهها و اصناف نیز حداقل فروشندهها حتما باید ماسک استفاه کنند.
دکتر حسین فرشیدی افزود: اکنون در ادارات نیز استفاده از ماسک افزایش یافته که البته کمی دیر است، اما نکته مثبتی است.
وی گفت: برگزاری آزمونهای دانشگاهها و مدارس نیز باید به صورت غیرحضوری و در صورت لزوم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: مردم استان از رفتن به روستاها خودداری کنند و تا جایی که میتوانند کمتر رفت و آمد داشته باشند تا زنجیره انتقال بیماری متوقف شود.