تاکید نماینده سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت
ضرورت پاکسازی سوریه از حضور اشغالگران
هرگونه حضور خارجی در خاک سوریه بدون موافقت دمشق، اشغالگری است و دولت سوریه از حق مشروع و قانونی خود برای آزادی خاک اشغال شده اش کوتاه نمیآید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از
خبرگزاری رسمی سوریه؛ بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل روز دوشنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی تحولات این کشور گفت: هرگونه حضور نظامی خارجی در خاک سوریه بدون موافقت دمشق، تجاوز و اشغالگری به شمار میرود و بر این اساس با آن تعامل خواهد شد. سوریه از حق مشروعش برای دفاع از خاک و داراییهایی خود و تداوم مبارزه با تروریسم و آزادسازی خاک اشغال شده اش از سوی نیروهای آمریکایی، ترکیه ای، اسرائیلی یا سازمانهای تروریستی مزدور آنها کوتاه نخواهد آمد.
جعفری در ادامه، تأکید کرد: ترکیه به حمایت و پشتیبانی از سازمانهای تروریستی وابسته به خود در سوریه ادامه میدهد و این سازمانها در مناطق مختلف شمال سوریه فعالیت میکنند. نظام ترکیه با این اقدام، تعهدات خود به موجب قوانین بین المللی و توافقنامه آضنه و توافقات سوچی، آستانه و مسکو و قطعنامههای شورای امنیت و به ویژه قطعنامههای مربوط به ضرورت مبارزه با تروریسم را نقض میکند. سازمانهای مورد حمایت ترکیه از آتش بسی که به موجب توافق مسکو برقرار شد و همچنین از مشغول بودن جهان به مقابله با کرونا برای بازسازی توان و تقویت قدرت تسلیحاتی خود به منظور زمینه سازی برای ارتکاب جنایتهای بیشتر سواستفاده کردند.
وی افزود: گروههای تروریستی وابسته به دو سازمان تروریستی "حراس الدین" و "حزب ترکستانی" اخیرا به یکی از مواضع ارتش عربی سوریه در روستای الطنجره در مجاورت منطقه سهل الغاب حمله کردند و این روستا را با موج گستردهای از حملات خمپارهای و آتش تیربار هدف قرار دادند و این حملات به شهادت و زخمی شدن شمار زیادی از شهروندان غیرنظامی منجر شد. همچنین تروریستهای گروه حزب ترکستانی مورد حمایت ترکیه اقدام به انهدام ایستگاه حرارتی تولید برق "زیزون" در حومه ادلب کردند و قبل از آن با همکاری تکنسینهای ترکیهای تجهیزات این نیروگاه را به سرقت برده و از طریق گذرگاههای غیرقانونی آن را به داخل خاک ترکیه منتقل کرده بودند؛ همان گذرگاههایی که برخیها در سازمان ملل آن را گذرگاههای انسانی میدانند.
وی ادامه داد: به علاوه، نظام ترکیه توافقنامه و قانون بین المللی ارتباطات را با اقدام به احداث چند ایستگاه ارتباطی تلفن همراه در داخل خاک سوریه و ارائه اینترنت و خدمات تلفن همراه به سازمانهای تروریستی مستقر در مناطق شمالی سوریه از طریق اپراتور ارائه اینترنت و شرکت ارتباطات ترکیه نقض کرده است.
جعفری همچنین به سیطره نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران تروریست آنها بر ایستگاه آب "علوک" و قطع کردن آب آشامیدنی به روی حدود یک میلیون شهروند سوری در حسکه و مناطق اطراف آن اشاره و این اقدام را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت قلمداد کرد و از محکوم نشدن این اقدامات غیرانسانی از سوی کشورهای غربی و دفتر ملل متحد برای هماهنگی امور انسان دوستانه یا آژانسهای زیر نظر سازمان ملل که خود را مدافع حقوق مردم سوریه و مسئول بازگرداندن امنیت برای آنان میدانند، ابراز تأسف کرد.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در ادامه تصریح کرد: نیروهای اشغالگر آمریکایی، احداث یک پایگاه نظامی جدید را در حومه استان دیر الزور آغاز کرده اند و هدف آنها از این اقدام، تقویت سیطره بر میادین نفتی سوریه و تداوم غارت داراییهای ملت سوریه است.
جعفری با اشاره به اینکه در چند وقت اخیر شاهد تجاوزات "اسرائیل" به خاک سوریه از طریق خاک منطقه اشغالی جولان و حریم هوایی کشورهای مجاور بوده ایم، تأکید کرد: این اقدامات تجاوزکارانه نقض آشکار قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است و تنها بخش کوچکی از اقدامات خصمانه برای حمایت از سازمانهای تروریستی و شبه نظامیان تجزیه طلب مزدور آنان بوده است و هدف این اقدامات، طولانی کردن بحران در سوریه و مانع تراشی در مسیر تلاشها برای دستیابی به راه حل سیاسی این بحران است، حال اینکه شورای امنیت با اعمال فشار سه عضو ثابت و غربی خود، در مقابل این اقداماتی که صلح و امنیت بین المللی و منطقهای را تهدید میکند، سکوت کرده اند.
جعفری افزود: سوریه در معرض تروریسم بی سابقهای قرار گرفته است که از سوی برخی کشورهای عضو شورای امنیت و خارج آن حمایت میشود تا بتوانند از دولت سوریه امتیازاتی کسب کنند که با برنامههای مداخله جویانه آنها در امور داخلی کشورهای منطقه همخوانی داشته باشد. هر گونه پیروزی در روند سیاسی، به فراهم کردن شرایط متناسب و در صدر آن احترام به همه قطعنامههای شورای امنیت نیاز دارد.
وی ادامه داد: این قطعنامهها بر لزوم پایبندی به حاکمیت و استقلال و تمایت ارضی سوریه تأکید میکنند و بر این اساس، پایان حضور نظامی خارجی غیر قانونی و توقف اقدامات تجاوزکارانه، متوقف کردن حمایت از تروریسم، پایان دادن به تدابیر اقتصادی ظالمانه علیه ملت سوریه و توقف تلاشهای کشورهای دشمن سوریه برای تحمیل دیدگاهها و پیش شرطهای خود بر ملت سوریه ضروری مینماید. سوریه به اصول و اهداف سازمان ملل پایبند است چرا که همراه با سایر تأسیس کنندگان سازمان ملل، منشور سازمان ملل را امضا کرده است و دولت سوریه اکنون و در هر زمانی بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود که مورد تأیید قطعنامههای شورای امنیت است، پایبند بوده و خواهد بود.
دیپلمات ارشد سوری در ادامه سخنانش تأکید کرد: ما شاهد هستیم حکومتهای برخی کشورهای غربی که گمان میشد تجربههای دو جنگ جهانی را اندوخته و پیامدهای آن را درک کرده اند و از این رو به ضرورت حفظ صلح و امنیت بین المللی ایمان دارند، به نقض برنامه ریزی شده اصول اساسی قوانین بین المللی و احکام منشور سازمان ملل مبادرت میورزند و برای ضربه زدن به انتخابهای ملتهای عضو این سازمان از طریق حمله نظامی، تروریسم و سیاستهای زورگویانه و نفرت انگیز اقتصادی و مالی تلاش میکنند و هدف همه این اقدامات، تقویت قانون زور و قانون جنگل به جای قدرت قانون و سیطره حقیقت است.
نماینده روسیه: حضور آمریکا باعث بی ثباتی و ناامنی در سوریه است
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنرانی -ویدئو کنفرانس- خود در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات سوریه گفت: ما از تلاشهای فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه حمایت میکنیم و این تلاشها را ارج مینهیم. فرستاده ویژه نقش اساسی در نشست آینده کمیته قانون اساسی خواهد داشت. برخی طرف ها، سوریها را به خودداری از حضور در این نشستها متهم میکنند، ولی آنها به بحث و تبادل نظر درباره آینده کشورشان تمایل دارند. تلاش برای به شکست کشاندن این روند قابل قبول نیست.
وی افزود: ما از طریق ادامه تماس با طرفهای ذیربط در تحولات سوریه و همچنین رایزنی با ایران و ترکیه و در چارچوب آستانه به تلاشهای خود برای حل بحران سوریه ادامه خواهیم داد. تفاوت زیادی بین اوضاع مناطق تحت تسلط دولت سوریه و مناطق خارج از سیطره آن و به ویژه استان ادلب که زیر دست تروریستها قرار دارد، وجود دارد. دولت سوریه برای بازگرداندن زندگی عادی به مناطق تحت سیطره خود تلاش میکند,، اما کرونا یک چالش بزرگ و اضافه بر چالشهای دیگر به شمار میرود و این مسئله تلاشهای دولت را برای عادی سازی اوضاع با مشکل مواجه میکند.
نبنزیا تأکید کرد: تحریمها علیه سوریه باعث وخامت اوضاع اقتصادی در این کشور شده است. این تحریمها بر شهروندان سوریه تأثیر گذاشته است. سوریه برای مقابله با کرونا به معافیتهای اقتصادی نیاز دارد. اما فقط معافیتها کافی نیستند. ما در سوریه به معاملات بانکی برای خریدن تجهیزات پزشکی نیاز داریم. ما خواستار برداشته شدن تحریمها علیه سوریه هستیم.
نماینده روسیه در ادامه سخنانش گفت: آتش بس در ادلب با وجود حملات گروههای تروریستی علیه ارتش سوریه همچنان پابرجاست. نیروهای روسیه و ترکیه هم به گشت زنیها در مناطق شمالی سوریه ادامه میدهند، ولی ما شاهد عملیات تحریک برانگیز در منطقه هستیم و بر این اساس باید میان تروریستهای افراطی و گروههای میانه رو فرق قائل شویم. زندانهایی در شمال شرق سوریه وجود دارد که زندانیان از آنها فرار کرده اند و سؤالهایی در خصوص تحولات شمال شرق سوریه وجود دارد، یعنی دقیقا همان جایی که آمریکا در آنجا حضور نظامی غیرقانونی دارد. ثبات و امنیت در این مناطق محقق نخواهد شد جز در صورتی که این مناطق به تحت تسلط دولت سوریه بازگردند.
نبنزیا در پایان، تصریح کرد: تلاش طرفهای سوری در چارچوب کمیته قانون اساسی و همچنین تهدیدات تروریستها و اشغالگری خارجی علیه مردم سوریه میطلبد گامهایی برای بازگشت حاکمیت دولت سوریه اتخاذ شود. همچنین پس از جنگ باید از مردم سوریه حمایتهای بشرودوستانه صورت گیرد و سوریه بازسازی شود تا روند سیاسی بدون مداخله در این کشور میسّر شود.