پخش زنده
امروز: -
جت آموزشی «یاسین» با هواپیماهای مشابه در دنیا قابلیت رقابت دارد/
به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز همدان، این هواپیمای آموزشی مادون صوت، پس از گذراندن مراحل تست نهایی، نخستین پرواز رسمی خود را بر فراز پایگاه شهید نوژه انجام داد
این جت آموزشی به دست توانمند متخصصان وزارت دفاع و همکاری نیروی هوایی ارتش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و ساخته شده است.
جت آموزش پیشرفته تمام ایرانی | «یاسین» ۱۲ متر طول، چهار مترارتفاع و پنج و نیم تن وزن دارد و میتواند تا سقف ارتفاع ۱۲ کیلومتر پرواز کند
بال این هواپیما با بیش از ۱۰ متر طول و ۲۴ مترمربع مساحت به شکلی طراحی شده است تا این هواپیما بتواند با حداقل سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت در دسته بهترین هواپیماهای آموزشی دنیا در نشست و برخاست قرار گیرد و سرعت خود را در سطح دریا به سرعت زیر صوت برساند..
وجود یک باله افقی کاملاً چرخان در دم این هواپیما محدودیت خلبان را برای انجام مانورهای مختلف و به خصوص خروج از حالت «اسپین» یا سقوط دورانی برطرف میکند.
جت آموزشی پیشرفته «یاسین» از دوموتور توربو جت با قدرت رانش هفت هزار پوند بهره میبرد که از نظر قدرت در رده موتور هواپیماهای جنگنده دنیاست.
کابین این هواپیما با چینش پشت سر هم و غیر هم سطح به گونهای طراحی شده است تا میدان دید راحت و وسیعی را برای شاگرد در کابین جلو و به ویژه استاد خلبان در کابین عقب فراهم کند.
صندلی پران این هواپیما نسبت به نمونههای خارجی خود قادر است در سرعت صفر یعنی روی باند و در هر شرایطی فعال شده و سرنشینها را در کسری از ثانیه تا ۱۰۰ متر به بیرون از هواپیما پرتاب کند.
میزان مسافت باندی که این هواپیما برای فرود احتیاج دارد تنها ۷۰۰ متر است و هواپیمای «یاسین» حتی قابلیت فرود بر روی باندهای کوتاه را داراست.
ایران با طراحی و ساخت این هواپیمای جت آموزش پیشرفته در زمره معدود کشورهای دارنده فناوری هوایی قرار گرفته و آمادگی دارد این توانمندی را با سایر کشورها به اشتراک بگذارد
امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع درباره این هواپیما گفت::.
جت آموزشی «یاسین» با هواپیماهای مشابه در دنیا قابلیت رقابت دارد/ «یاسین» نیازهای آموزشی نهاجا را تأمین میکند
وی در آیین رونمایی این هواپیما گفت: ساخت جت پیشرقته «یاسین» یک اقدام و عمل بزرگ در سال رونق تولید محسوب میشود.
وی افزود: ساخت این هواپیمای آموزشی تمام ایرانی در شرایط تحریم، بیانگر توانمندی متخصصان داخلی کشور در برطرف کردن نیازهای داخلی است. انشالله با این دستاورد، عمق استقلال صنعتی و دفاعی کشور بیشتر خواهد شد و صرفه جویی در حوزه تأمین نیازهای نیروهای مسلح اتفاق خواهد افتاد.
امیر سرتیپ حاتمی تصریح کرد: رونمایی از این جت آموزشی یک پیام روشن برای دشمنان جمهوری اسلامی دارد که هر چه ملت ما را بیشتر تحت فشار قرار دهند با انگیزه بیشتری حرکت رو به رشد و پیشرفت را ادامه خواهیم داد. دشمنان باید بدانند که ایرانیها آنچه را که بخواهند به دست میآورند.
امیر سرتیپ بنی طرفی رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع هم در این مراسم گفت: خط تولید جت پیشرفته «یاسین» به زودی کار خود را آغاز میکند
وی اظهار داشت: امروز یک هواپیمایی که در داخل کشور طراحی و ساخته شده بود پرواز موفقیت آمیز خود را در پایگاه شهید نوژه انجام داد که جا دارد این افتخار بزرگ را خدمت ملت بزرگ ایران تبریک عرض کنیم.
در نظر داریم هر چه سریعتر به مرحله تولید و در اختیار نیروی هوایی قرار دهیم.
آقای ستاری معاون علمی وفناوری رئیس جمهور هم در این مراسم اظهار امیدواری کرد بیش از گذشته از توان علمی پژوهشگران جوان کشور در رفع نیازهای مختلف ازجمله نیازهای دفاعی استفاده شود.