پخش زنده
امروز: -
آغاز ثبتنام انتخابات شورایاریها از اواخر خرداد؛ تاکید بر طرح نظر اعضای شورا درباره انتخابات؛ تصویب یک فوریت لایحه ضرایب تعدیلی ارزش معاملاتی املاک و ...
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که ثبتنام انتخابات شورایاریها از اواخر خرداد ماه آغاز و این انتخابات در اواخر تیر ماه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در پایان صد و چهل و هشتمین جلسه علنی شورای شهر با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه امروز به ادامه بررسی آییننامه انتخابات شورایاریها پرداختیم، اظهار کرد: بررسی آییننامه انتخابات از جلسات پیش آغاز شده بود و بخشهایی از آن که باقی مانده بود امروز بررسی شد.
وی با بیان اینکه یکی از بحثهای مدنظر شورای راهبردی انتخابات بود، افزود: شورای راهبردی به صورت بین بخشی و با حضور دستگاههای مختلف تشکیل میشود. ریاست این شورا بر عهده رئیس ستاد شورایاریها، مسجدجامعی است و همین طور فرماندار تهران، معاون اجتماعی پلیس تهران، رئیس آموزش و پرورش شهر تهران، نماینده سپاه محمد رسولا...، رئیس اتاق اصناف، رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار، رئیس سازمان نظام مهندسی، رئیس سازمان نظام پزشکی و دستگاههای دیگر نیز اعضای این ستاد را تشکیل میدهند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در مصوبه شورا ۴ وظیفه برای شورای راهبردی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: تشکیل جلسه و هماهنگی با دستگاههای همکار در فرآیند برگزاری انتخابات و براساس برنامه زمان بندی تعیین شده، پشتیبانی فکری و عملیاتی از ستاد هماهنگی شورایاری ها، تشویق دستگاهها و مراکز مختلف در مشارکت فعال در زمینه برگزاری انتخابات و ارائه نظرات و سیاستهای موثر در افزایش مشارکت شهروندان از جمله این وظایف است.
اعطا با بیان اینکه مجموعه بحثهای انجام شده درباره آییننامه اجرایی شورایاریها در صحن شورای شهر بیسابقه یا کمسابقه بوده است، ادامه داد: اعضای شورای شهر نقطهنظرات و دیدگاههای مختلف خود را با شفافیت مطرح کرده و در صحن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت جمعبندیهای لازم درباره آییننامه برگزاری شورایاریها و چگونگی برگزاری انتخابات انجام شد.
وی با بیان اینکه مجموعه لوازم اجرای برگزاری انتخابات شورایاریها هماکنون فراهم شده است، اضافه کرد: در این میان اعضای شورای شهری حضور دارند که تجربیات آنها در بحث برگزاری انتخابات میتواند مؤثر واقع شود و با این وجود انتظار داریم در بحث برگزاری انتخابات شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه ثبت نام انتخابات شورایاریها به زودی آغاز خواهد شد، اضافه کرد: پیشبینیها مبنی بر این است تا از آخرین روزهای خرداد ثبتنام انتخابات شورایاریها آغاز شود و تلاش میکنیم تا اواخر تیر ماه برگزار شود.
نائب رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها بر طرح و بحث نظر اعضای شورا درباره انتخابات شورایاریها تاکید کرد.
سید آرش حسینی میلانی در یکصد و چهل و هشتمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران و در مخالفت با پیشنهاد از دستورکار خارج شدن بررسی آئیننامه اجرایی انتخابات پنجمین دوره شورایاریها گفت: در ستاد هماهنگی شورایاریها بیش از ۱۵ جلسه درخصوص ساختار برگزاری انتخابات شورایاریها بحث و بررسی شده است. در جلسات هماندیشی هم این مسئله بارها مطرح و یک ماه قبل، آئیننامه و دستورالمعل انتخابات به صورت مجزا به دفاتر اعضا ارسال شده است.
وی با بیان اینکه حق نمایندگان شورا است تا نظراتشان را درباره مهمترین نهاد و ساختار محلهای مطرح کنند، اظهار داشت: اگر اعضا در بحث انتخابات نظری داشته باشند و شورا به آن رای بدهد، ما در ستاد شورایاری به آن تمکین خواهیم کرد و در مسئله شورای راهبردی هم نظر دوستان را پذیرفتیم.
عضو شورای شهر ادامه داد: شورایاری بحث مهم و لازم است افکارعمومی در جریان امور قرار بگیرند. اگر پیشنهادی هم باشد که بخواهد موضوع شورایاریها را از ریل اصلی خود خارج کند، خرد جمعی شورا اجازه این کار را نمیدهد.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران با یک فوریت لایحه ضرایب تعدیلی ارزش معاملاتی املاک موافقت کردند و قرار شد در جلسه آتی شورا به صورت فوق العاده تعیین تکلیف شود.
در یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورا بررسی یک فوریت لایحه ضرایب تعدیلی ارزش معاملاتی هر یک از بلوکهای شهر تهران بر اساس آخرین دفترچه ارزش معاملاتی املاک (موضوع ماده ۱۴ قانون مالیات مستقیم) موضوع تبصره سوم ذیل ماده یکم مصوبه عوارض افزایش ارزش قانونی ناشی از طرحهای توسعه شهری در دستور قرار گرفت.
گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: برای تعیین تکلیف هر چه سریعتر تعدیل عوارض ضروری بود قبل از پایان خرداد ضرایب تعدیل مشخص شود تا سرعت صدور پروانهها کاهش پیدا نکند.
بهاره آروین هم گفت: طبق قانون هر نوع عوارض باید تا ۱۵ بهمن برای اعمال در سال بعد به تصویب برسد لذا به هیچ وجه شورا حق تعیین عوارض در طول سال را ندارد. اگر هم این ضرایب تصویب شود از سال ۹۹ ملاک عمل خواهد بود.
در ادامه مجید فراهانی گفت: شورای شهر، شهرداری تهران را مکلف کرد که این دفترچه مربوط به ضرایب تعدیل را در خرداد به شورا ارسال کند چرا که نمیدانستیم بحث دفترچه ارزش معاملاتی چه موقع بوده و با چه میزان ارائه خواهد شد و همچنین شامل چه مواردی است؟
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران اضافه کرد: بنابراین چنین تبصرهای را در آن مصوبه قرار دادیم تا شهرداری در خرداد آن را ارائه کند و قیمتها واقعی شود.
وی بیان کرد: شهردار تهران بر اساس تکلیف شورای شهر این لایحه را ارائه کرده است.
در نهایت طرح یک فوریت لایحه ضرایب تعدیلی ارزش معاملاتی هر یک از بلوکهای شهر تهران بر اساس آخرین دفترچه ارزش معاملاتی املاک (موضوع ماده ۱۴ قانون مالیات مستقیم) موضوع تبصره سوم ذیل ماده یکم مصوبه عوارض افزایش ارزش قانونی ناشی از طرحهای توسعه شهری با اکثریت آرا به تصویب رسید.
در این جلسه همچنین مقرر شد به منظور تعیین تکلیف هر چه سریعتر پروندههای شهرداری و تعین وضعیت شهروندان در جلسه فوق العاده شورا این لایحه هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
محسن هاشمی
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی لایحه تعدیل نرخ عوارض شهرسازی گفت: متن لایحه باید در کمیسیونهای معماری و شهرسازی و برنامه و بودجه بررسی و در نهایت برای تصویب، روز سهشنبه به صورت فوقالعاده در صحن طرح شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رفسنجانی که پیش از پایان صد و چهل و هشتمین جلسه شورای شهر تهران صحن را ترک و ریاست را به ابراهیم امینی واگذار کرده بود با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز چند تذکر داشتیم و در ادامه یکفوریتی که از سوی شهردار تهران برای تعدیل تعرفه مربوط به بحث شهرسازی به شورا فرستاده شده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این طرح پانزدهم بهمن ماه به تصویب رسیده و اعضای شورا درخواست کردند تبصره سوم ماده ۱ و به دنبال آن نرخ عوارض تعدیل شود، اضافه کرد: قیمتها با توجه به دفتر معاملاتی که از سوی دولت تصویب میشود تعیین خواهد شد؛ بنابراین ما منتظر بودیم تا نرخ تعدیلها تا پایان خردادماه به شورای شهر ارائه شود که امروز نیز به شورا آورده شد.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورا به یکفوریت این طرح رأی مثبت دادند، عنوان کرد: متن لایحه ارائه شده باید در کمیسیونهای معماری و شهرسازی و برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گیرد. به همین دلیل تصمیم بر این شد تا برای بررسی و تصویب، روز سهشنبه ۲۸ خرداد جلسهای به صورت فوقالعاده برگزار شود.
هاشمی با اشاره به ادامه بررسی دستور جلسات صحن شورای شهر مبنی بر بررسی پیشنهادهای آییننامه برگزاری شورایاریها گفت: وقتی آییننامه در صحن مورد بررسی قرار میگیرد مزیت جلسات هماندیشی مشخص میشود، زیرا اعضای شورای شهر اگرچه از قبل متون را دریافت کردهاند، اما پیشنهادهای خود را به صورت متنوع در صحن مطرح میکنند. امیدوارم آقای امینی بتواند در حالی که ادامه ریاست را بر عهده دارد آییننامه را به تصویب برساند در غیر این صورت در جلسات بعدی آییننامه مورد بررسی قرار میگیرد.
هاشمی در پاسخ به سؤالی درباره میزان تعدیل نرخ عوارض گفت: نرخهای مصوب شده براساس نرخ دفترچههای قیمتگذاری املاک در سطح مناطق و عدد P بوده که دولت تعیین کرده است. وقتی این عدد تعیین شد به دلیل بالابودن نرخ، نرخ عوارض هم افزایش پیدا کرد و شورا به منظور اینکه حق کسی در مناطق جنوبی و کمبرخوردار ضایع نشود از شهرداری خواست تا لایحهای درباره تعدیل عوارض به صحن بیاورد.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پیشنهادی درباره اینکه یک ایستگاه مترو در نزدیکی نمایشگاه بینالمللی افتتاح شود، عنوان کرد: خط ۷ مترو قرار بود انشعابهایی به میدان کاج، برجهای آتیساز و نمایشگاه داشته باشد. تصمیم بر این بود تا یک مجتمع ایستگاهی در مجموعه نمایشگاه تشکیل شود و بخشی از هزینه خط را نیز از این راه بپردازند.
علی اعطا
سید محمود میر لوحی رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورا و دیگر عضو ستاد هماهنگی شورایاریها نیز گفت:: امروز فرصت شورایاریها برای شهر بزرگ تهران با این جمعیت گسترده، فرصت منحصر به فردی است.
وی ادامه داد: در این ساختار گسترده شهر، ساختار مستقر پاسخگو و در ارتباطات منظم نداریم و شورایاریها میتوانند نمود عینی این امر باشند.
میر لوحی گفت: در بسیاری از شهر بزرگ دنیا هر فردی علاوه بر شناسنامه ثبت احوال، یک شناسنامه فعالیت اجتماعی محلی و منطقهای دارد و لذا این کار به عهده جمع ما است که به این بخش نیز عمق دهیم و در جهت تقویت آن گام برداریم.
عضو شورا افزود: در انتخابات پیشرو این بار از سازمان نظام مهندسی و نظام پزشکی و اتاق اصناف هم دعوت شده است.
وی افزود: در راستای برگزاری انتخابات سازو کار اولیهای پیش بینی شده بود که از این طریق ۱۱ نفر از هر محله به عنوان معتمدین، در هیات نظارت و هیات اجرایی منطقه مشارکت کنند که البته هنوز هم از اجرایی شدن این امر ناامید نیستیم.
آرش حسینی میلانی نایب رییس ستاد هماهنگی شورایاریها نیز تاکید کرد: ثبت نام کاندیداها از نظر اجرایی باید زودتر شروع شود و سایت شورایاری برای نام نویسی کاندیداها ها معرفی شده است و امیدواریم دوستان فاوا این مهم را عملیاتی کنند.
افشین حبیب زاده دیگر عضو ستاد هماهنگی شورایاریها نیز گفت: باید تاکید کرد کار شروع شده و به نوعی این جلسه فراخوان عمومی باشد تا کسانی که قصد شرکت در انتخابات و کاندیداتوری را دارند آماده باشند.
بهاره آروین
بهاره آروین دیگر عضو ستاد هماهنگی شورایاران نیز گفت: ضرورت وجود این شورای راهبردی هماهنگی بین دستگاه هاست و امیدواریم با این هماهنگیها انتخابات دوره پنجم شورایاریها با مشارکت حداکثری اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: اینکه ما همه گروهها و اقشار از نظام پزشکی و نظام مهندسی گرفته تا ثبت حوال و آموزش و پرورش و بسیج و ... همه را به کمک طلبیدیم به این دلیل است مشارکت حداکثری در انتخابات محقق شود. امیدواریم در این مهم اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد.
آروین همچنین افزود: اگر بتوانیم با مشارکت شهروندان کاری کنیم که شهروندان مشارکت جو به عنوان شورایاریها انتخاب شوند آن زمان برد ما اتفاق میافتد. یعنی حل مسائل مردم توسط مردم و این کاری است که شورایاران منتخب میتوانند محقق کنند.
در این جلسه همچنین جوادی یگانه معاونت اجتماعی و رییس ستاد اجرایی انتخابات شورایاریها گفت: آنچه در پنجمین دوره شورایاریها پیشنهاد شده این است که در تصمیماتی که صرفا در سطح محله است شهرداری موظف است نظر شورایاری را بگیرند و از طرفی دخالت شورایاران در امور مالی واداری و اجرایی کمتر شود، یعنی همزمان نظارت آنان بیشتر و دخالت آنان در امور شهرداری کمتر میشود. این یعنی همان مدیریت محلهای و تحقق تهران شهری برای همه.
وی ادامه داد: این انتخابات اولین انتخابات به صورت مکانیزه در تهران است که هم ثبت نام و هم برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه برگزار میشود.
جوادی یگانه در ادامه از لزوم همکاری سازمانها و نهادهای دخیل در انتخابات سخن به میان آورد و تاکید کرد که در معرفی نمایندههای این سازمانها در شعب صندوق اخذ رای و هیاتهای نظارت و اجرایی مناطق تسریع شود.
در ادامه طحایی دبیر ستاد اجرایی انتخابات نیز بر صحت سلامت و سرعت برگزاری این انتخابات تاکید کرد.
وی گفت: برگزاری این انتخابات کار گسترده و وسیعی است. فقط کافی است قیاسی داشته باشیم بین این انتخابات و انتخابات شورای شهر که در شورا فقط یک حوزه انتخابیه برای انتخاب ۲۱ نفر داشتیم، اما هم اکنون ۳۵۲ محله تهران حوزه انتخابیه مستقل خواهند داشت که اهالی محل ۹ را به عنوان اعضای شورایاری محله خود میخواهند انتخاب کنند؛ لذا این امر همراهی و همکاری همه را میطلبد.
وی ادامه داد: از همراهی و همکاری وزارت کشور و فرماندار تهران و همه کسانی که کمک کردند تا این انتخابات به خوبی برگزار شود تشکر میکنم.
طحایی افزود: با توجه به فضای سیاسی اجتماعی کشور هر چقدر این انتخابات پر شور ترباشد قطعا برای نظام جمهوری اسلامی و مدیریت کشوری مفید، موثر و کارآمد خواهد بود و برد ملی و بین المللی خواهد داشت. اگر انتخابات مکانیزه برگزار شود هم برد ملی خواهد داشت و تهران که در همه حوزهها الگویی برای کل کشور است در این بخش هم الگو خواهد بود.
وی در توضیح مکانیسم انتخابات گفت: فرمانداری شهرستانهای استان و حوزه کلان شهر تهران بایستی در هیات نظارت منطقه و هیات اجرایی مرکزی و در شعب اخذ رای که به عنوان رییس شعب انتخابیه به حساب میآید، نماینده معرفی کنند.
طحایی افزود: ما تقاضای ویژهای از فرمانداری داریم اینکه موضوع امنیت انتخابات شورایارها را مطرح و دستگاههای امنیتی موظف باشند همکاری و همیاری کنند.
طحایی گفت: در بخث محلهای استقرار شعب اخذ رای نیز نیازمند همراهی و همکاری آموزش و پرورش هستیم.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که از نیروهای بومی به عنوان معتمدین در محلهای اخذ رای استفاده شود.
در ادامه ملکشاهی معاون سیاسی فرمانداری تهران نیز توصیههایی در راستای برگزاری هر چه بهتر این انتخابات ایراد کرد و گفت: از گذشته قرار بود نهاد شورایاریها به صورت قانون کشوری رسمیت یابد و ابهامات قانونی آن به حداقل برسد که امیدواریم این مهم هر چه سریعتر با پیگیری شورایعالی استانها محقق شود.
وی با بیان اینکه در باب نظارت در کنار همه شما خواهیم بود افزود: دخالت نکردن شهرداران مناطق و نواحی باید کنترل و بررسی شرایط رای دهندگان و داوطلبان نیز باید نهایی و در شمارش آرا سعی شود از افرادی استفاده گردد که حداقل جانبداری را داشته باشند.
در ادامه نماینده اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: با توجه به زمانی که باقی مانده ضرورت سرعت دهی به کار بیشتر است.
وی افزود: با توجه به اینکه در انتخابات اکثرا افراد فرهنگی به عنوان هیاتهای اجرایی مشارکت دارند لذا ترتیبی اتخاذ شود که در هیاتهای اجرایی این انتخابات نیز افراد فرهنگی حضور داشته باشند.
وی افزود: آموزش و پرورش کمال همکاری را خواهد داشت.
مجید فراهانی
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جلسه علنی شورای شهر تهران نسبت به لزوم ارائه به موقع گزارش تخصیص اعتبار و اولویت بندی مصارف به صورت ماهانه از سوی شهرداری تهران واکنش تذکر داد.
مجید فراهانی گفت: بودجه به عنوان سند مدیریت مالی و عملکردی یکساله مدیریت شهری، مهمترین ابزار برای تعیین جهت گیری ها، خدمات، اقدامات و فعالیتهای شهرداری، سازمان ها، شرکتها و موسسات وابسته است که میبایست «جامع»، «واقعی»، «دقیق»، «انعطاف پذیر» و «متعادل» تنظیم و پس از تصویب شورای اسلامی شهر با رعایت الزامات قانونی و با توجه به میزان تحقق درآمدها اجرا شود.
فراهانی تاکید کرد: بر همین اساس نظارت بر اجرای بودجه و ارائه گزارشات دقیق، شفاف و به موقع از اجرای بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر بر اجرای بودجه میتواند در واقعی نمودن ردیفها و جداول بودجه و ملموس کردن دستاوردهای بودجه ریزی برای شهروندان موثر باشد.
فراهانی با بیان بندهای بودجه ۹۸ شهرداری تهران تصریح کرد: بر اساس بند الف، تبصره ۲ بودجه سال ۱۳۹۸ «شهرداری تهران موظف است؛ جلسات کمیته تخصیص منابع نقد و غیرنقد را حداقل یک بار در هر ماه برگزار و گزارش این جلسات شامل تخصیص اعتبار بر مبنای پیشبینی تحقق منابع عمومی و اختصاصی و اولویتبندی مصارف را به صورت ماهیانه به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید.»
عضو شورای شهر تهران افزود: اکنون پس از گذشت پنجاه روز از آغاز سال ۱۳۹۸ هنوز گزارشی درباره برگزاری، تخصیص اعتبار و اولویت بندی مصارف از سوی شهرداری به شورا تقدیم نشده است.
فراهانی گفت: بر همین اساس در اجرای بند ۳ ماده ۷۱ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره «ارائه به موقع گزارش تخصیص اعتبار و اولویت بندی مصارف به صورت ماهانه مطابق با بند الف، تبصره ۲ بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران، سازمانها، شرکتها و موسسات وابسته» به شهرداری تهران تذکر میدهم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران اظهار کرد: امیدوارم با اقدام به موقع، موثر و اهتمام آقای حناچی، شهردار تهران شاهد توجه بیش از پیش به نظارت بر اجرای بودجه شهرداری به عنوان سند مدیریت مالی و عملکردی مدیریت شهر تهران باشیم.
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران هم با بیان اینکه متاسفانه در بازپس گیری املاک از سوی سازمان املاک و مستغلات به شدت مصلحت اندیشی میشود.
افشین حبیبزاده در یکصد و چهل و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری مبنی بر تاخیر در ارسال گزارش ساماندهی واگذاری املاک به اشخاص و موسسات به صحن علنی گفت: در راستای افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و نیز شفافیت در فرایند واگذاری حق بهره برداری املاک متعلق به شهرداری تهران که به ارتقای نظارت مستقیم و سازمان یافته مردمی بر فرآیند مذکور منجر میشود، مصوبه شماره ۲۳۶۶ با عنوان «الزام شهرداری تهران به ساماندهی واگذاری حق بهره برداری املاک، اراضی و اموال غیرمنقول شهرداری به اشخاص حقیقی، حقوقی و موسسات عمومی غیردولتی» ۲۳ مهر ۹۶ تصویب شده است.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در تبصره دوم مصوبه مذکور شهرداری تهران ملکف به ارائه فهرست تمامی واگذاریهای مغایر با آن از سال ۱۳۷۸ به انضمام مستندات مربوطه حداکثر ظرف مدت ۳ ماه پس از تصویب بوده، اما تاکنون چنین گزارشی به صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران ارائه نشده است.
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه در بازپس گیری املاک از سوی سازمان املاک و مستغلات به شدت مصلحت اندیشی میشود که این عملکرد در شان شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری نیست، تصریح کرد: حتی در مواردی که واجد حکم قضایی تخلیه است، اقدام عملی صورت نمیگیرد.
حبیبزاده در پایان از شهردار خواست این موضوع را بررسی و نتیجه آن را به شورای شهر ارائه کند.
حجت نظری
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در مورد کارت بلیت خبرنگاران و تعلل شهرداری در اجرای مصوبه مشاغل سیار و بیکانون تذکر داد.
حجت نظری در یکصدو چهل و هشتمین جلسه شورا با اشاره به سالروز در گذشت استاد حسن کسایی و استاد جلیل شهناز یادی از این دو موسیقیدان و هنرمند شهیر کشورمان کرد.
وی در ادامه سخنانش در تذکری به مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون اشاره داشت و گفت: این مصوبه که طرح آن پس از ساعتها کار کارشناسی از سوی بنده و جمعی از همکاران ارایه و در ۲۳بهمن سال گذشته به تصویب رسید، شهرداری تهران را ملزم به اجرای آن میکند. اما متاسفانه در حال حاضر که حدود چهار ماه از لازم الاجرا شدن این مصوبه میگذرد، شهرداری تهران و معاونت خدامت شهری شهرداری، اقدام خاصی برای اجرای مصوبه شورای شهر نکرده است.
نظری ادامه داد: این تعلل شهرداری درحالی رخ داده که حضور بدون ساماندهی دستفروشان و مشاغل سیار، مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده که از جمله مهمترین مثالهای آن وضعیتی است که چهار راه ولیعصر به آن دچار شده است. از شهرداری تهران میخواهم هرچه زودتر مصوبه شورای شهر تهران با عنوان ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون را اجرایی کند و تا آن زمان، از هرگونه برخورد احساسی، سلیقهای و کوتاه مدت که برخلاف مصوبه شورای شهر تهران باشد خودداری کند.
تذکر دیگر عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا به معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بود.
او با اشاره به مصوبه شورای شهر درباره کارت بلیت مترو و اتوبوس برای خبرنگاران که باید رایگان و بدون سقف مبلغ باشد و با اعتبار یک ساله در اختیار آنان قرار گیرد، افزود:، اما متاسفانه در تخلفی آشکار از مصوبه شورای شهر تهران، ری و تجریش، در سال گذشته کارت بلیت یکساله با مبلغ ۳۵۰ هزارتومان در اختیار خبرنگاران قرار گرفت و گویا امسال نیز بناست برخلاف مصوبه شورا عمل کنند و کارت بلیت خبرنگاران را با مبلغی مشخص، در اختیارشان قرار دهند. اما باید طبق مقررات، بلیت مترو خبرنگاران یکساله و بدون مبلغ باشد.
وی همچنین به خبری که از سوی پلیس منتشر شده در خصوص کشف کارت بلیت مترو با اعتباری ۴۷ ساله در یکی از ایستگاههای متروی پایتخت اشاره داشت و گفت: لازم است در این مورد نیز بررسیهای لازم انجام شود و اگر افرادی توانستهاند بلیت مترو را هک کنند، باید بررسی شود که چه باگهای امنیتی در این کارتها وجود دارد که امکان جعل آن را فراهم میکند.
زهرا صدراعظم نوری
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران تاکید کرد که ایمن سازی فعلی شن چالهها برای یک دوره ۵۰ساله جوابگو نخواهد بود.
زهرا صدراعظم نوری امروز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به ضرورت رعایت ایمنی در شن چالههای منطقه ۱۸ گفت: بیش از ۵۰ سال از آغاز فعالیت استحصال معادن شن و ماسه در محدوده رودخانه کن در منطقه ۱۸ شهرداری میگذرد که به ایجاد گود شن و ماسهای به عمق متغیر ۵۰ تا ۱۰۰ متر در منطقهای به وسعت ۲۹۱ هکتار در موقعیت مابین رودخانه کن، جنوب بزرگراه فتح، غرب بزرگراه شهید بروجردی و شمال بزرگراه آزادگان منجر شده است.
وی ادامه داد: مخاطرات ناشی از تجاوز گود به حریم و بستر رودخانه کن در محدوده موردنظر و احتمال وقوع رانش گسترده در محدودهای به شعاع حداقل ۱۰۰ متر در صورت وقوع سیلابهای با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله و بالاتر، خطر بالقوهای برای بزرگراه فتح و راه آهن تهران-جنوب است. این موضوع در محدودههایی که عرض دیواره به حدود ۵ متر رسیده، بحرانیتر است و احتمال وقوع تخریب بیشتر وجود دارد.
نوری با بیان اینکه عملیات عمرانی در اطراف این محدوده و انحراف آب رودخانه در یک بازه، باعث فرسایش کناره ساحل غربی و بحرانیتر شدن شرایط پایداری گود شده است، تاکید کرد: از این روی، با توجه بررسی عواقب و مخاطرات محتمل اثرات متقابل معادن و رودخانه، در حوزه ایمن سازی رودخانه کن از خطر ناشی از گود و کاهش پتانسیل وقوع فرورانش گسترده در منطقه در زمان سیلابهای محتمل، اقدامات کوتاه مدت و میان مدت ظرف سه سال گذشته زیرنظر معاونت فنی وعمرانی با همکاری شهرداری منطقه انجام شده که در کاهش خسارات محتمل در سیلابهای اخیر نیز موثر واقع شده است، ولی این اقدامات، در زمان سیلابهای محتمل در دوره بازگشتهای بالاتر از ۵۰ سال پاسخگو نخواهد بود.
وی ادامه داد: ضروری است برنامه زمان بندی برای تسریع در انجام اقدامات بلندمدت شامل احداث دیوارههای حفاظتی و شیب شکن در دیوار مابین گود و ساحل رودخانه و تخصیص اعتبار مورد نیاز در دستور کار معاونت فنی وعمرانی و منطقه ۱۸ قرار بگیرد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران گفت: از سوی دیگر با توجه به مجاورت بخشی از ضلع کندرو بزرگراه بروجردی با بخش عمیق گود ناپایدار در فاصلهای کمتر از ۱۰ متر و وجود ترکهای عمیق متعدد در محدوده مورد نظر که حاکی از فعال بودن جبهه رانشی دیواره گود است، باید اجرای برنامه زمانبندی ایمن سازی موقت و دائم گود در محدوده موردنظر در اولویت اقدامات قبل از هرگونه برنامه افتتاح و ارایه مجوز برای بارگذاری ترافیکی در محدوده مورد نظر قرار گیرد.
او با اشاره به بررسیها و بازدیدهای صورت گرفته، تاکید کرد: در حال حاضر صرفا یکی از مالکین اراضی مورد نظر (شامل سه شرکت فربت، خلیج فارس و شن ما) نسبت به تصویب طرح ایمن سازی موقت به روش ایجاد دیواره شیبدار با استفاده از مصالح خاکی زیرنظر سازمان مشاور فنی و مهندسی اقدام نموده که عملیات ایمن سازی انجام شده توسط این شرکت نیز پیشرفت بسیار کمی داشته است (فقط در محدودهای به عمق حدود ۱۰ متر در ضلع مجاور رودخانه).
نوری در پایان گفت: اقدامات انجام شده برای الزام مالکین به اجرای سازه نگهبان و پایدار سازی موقت و دائم گود از کندی قابل توجهی برخوردار است. باید استانداری تهران با استفاده حداکثری از ابزارهای حقوقی و ظرفیتهای قانونی مانند شورای تامین استان، اقدام فوری جهت الزام همه مالکین اراضی مذکور به ارایه و تصویب طرح ایمن سازی مناسب برای پایدارسازی گود زیرنظر مراجع ذیصلاح انجام شود.