پخش زنده
امروز: -
فائو هشدار داد گوناگونی زیستی که اساس نظام غذایی انسان را تشکیل می دهد در سراسر جهان در حال کاهش است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از رم، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نخستین گزارش جامع خود درباره وضعیت تتوع زیستی جهان برای مواد غذایی و کشاورزی هشدار داد گوناگونی زیستی که اساس نظام غذایی انسان را تشکیل می دهد در سراسر جهان در حال کاهش است.گزارش فائو در جریان هفدهمین نشست کمیسیون منابع ژنتیکی برای غذا و کشاورزی که با حضور نمایندگان کشورهای عضو این سازمان از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد اعلام گردید.
"محمد حسین عمادی نماینده دائم ایران در فائو که در این نشست حضور داشت گفت: این گزارش که درباره وضعیت تنوع زیستی جهان برای مواد غذایی و کشاورزی می باشد به عنوان گام اساسی در ارائه تصویری جامع از وضعیت تنوع زیستی و بهره گیری از آن محسوب می گردد. وی افزود: گزارش فائو پایه ای مستحکم برای طرح ریزی اقدامات موثر جهت نیل به سیستم های غذائی پایدار تر و تاب آور تر بوده و حاصل پنج سال کار بیش از 175 کارشناس در 91 کشور بوده که شامل 1300 مقاله است. عمادی با تاکید بر این که این گزارش جهانی و مشارکتی یک نقطه عطف در دهه سازمان ملل متحد در ارتباط باتنوع زیستی است افزود: در گزارش فائو امده است که تنوع زیستی در سه سطح ، یعنی تنوع ژنتیکی، تنوع اکو سیستم و تنوع گونه ها به شدت در حال کاهش است و بشر را در معرض خطر قرار داده است و علت اصلی ان در مرحه اول تغییرات اقلیمی و تغییر بهره برداری از نظام زمین داری و کشت و کشاورزی عنوان شده است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در گزارش خود بر نقش تنوع زیستی در تأمین امنیت غذایی و ایجاد سیستم های کشاورزی و غذایی پایدار تاکید کرده است.