فواید یکی از میوههای بهاری برای سلامتی
 		 			
 	    	 	    		گیلاس و کاهش خطر ابتلا به به سکته مغزی 	    	 			
 		 		 			 			 				 				مبتلایان به نقرس گیلاس بخورند.
 				 			  		 	  	 		
به گزارش 
خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ یک فنجان گیلاس دارای ۹۰ کالری و سرشار از فیبر، پروتئین و ویتامینهای آ. و ث. است. مصرف این میوه به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در بدن کمک میکند. این میوه منبع طبیعی ملاتونین است وبه همین علت چرخه خواب و بیداری را در بدن تنظیم میکند.
مصرف منظم گیلاس به کاهش سطح اکسید نیتریک که با استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید در ارتباط است کمک میکند. رابطه بین مصرف گیلاس و کاهش حملات نقرس نیز به اثبات رسیده است. چون مقدار اسید اوریک را  کاهش میدهد
گیلاس همچنین به علت دارابودن آنتوسیانین - یک رنگدانه طبیعی که خواص درمانی متعددی دارد - منجر به افزایش تولید انسولین به میزان ۵۰درصدو کنترل بهتر قند خون میشود. قند گیلاس برای افراد دیابتی مضر نیست، چون از نوع سوربیتول است که ۷۰درصد آن در بدن بدون این که تبدیل به گلوکز شود، صرف تولید انرژی میشود.
گیلاس به سلامت قلب و عروق و تنظیم چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کمک میکند. مصرف منظم گیلاس همچنین خطر ابتلا به سکته مغزی وسرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
مصرف منظم گیلاس به علت وجود فیبر فراوان با کاهش و کنترل وزن همراه است.
گیلاس همچنین منبع خوبی از آنتوسیانین برای بهبود حافظه و عملکرد حرکتی است.
آنتی اکسیدانهای موجود در این میوه جلوی عمل رادیکالهای آزاد در بدن را میگیرند. رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایداری هستند که با حمله به سلولهای سالم بدن، باعث تخریب آنها میشوند.تخریب سلولی توسط رادیکالهای آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و پیری زودرس سلولها میشود.
عصاره گیلاس از فساد و پوسیدگی دندان هم جلوگیری میکند. تحقیقات نشان داده عصاره گیلاس سیاه تا ۸۹درصد فعالیت آنزیمهای عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف میکند.