به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ عباس والوزی گفت : این عرضه در اجرای مصوبه هیئت دولت مبنی بر معامله ذرت تولیدی سراسر کشور در بورس کالای ایران در قالب سیاست قیمت تضمینی است.
وی اظهار داشت : ذرت و جو در استان های خوزستان و کرمانشاه به صورت آزمایشی وارد چرخه سیاست قیمت تضمینی شده است.
معاون بازرگانی شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: نتایج مثبت و مطلوب این طرح و رضایت کشاورزان از پرداخت بموقع مطالبات باعث شد جو و ذرت سراسر کشور در سال 95 طبق همین سیاست در بورس کالا عرضه شود.
وی ادامه داد : در شش ماه نخست سال هم محصول جو به صورت کامل در بورس کالا عرضه شد.
والوزی در مورد ذرت نیز اظهار داشت: تاکنون 20 هزار تن ذرت دانه ای در استان کرمانشاه جمع آوری و در بورس عرضه شده است.
وی گفت: کشاورزان این استان ذرت تولیدی خود را به انبارهای مورد تایید بورس کالا تحویل می دهند تا بعد از فروش محصول روی تابلوی بورس، بهای ان در سه روز کاری دریافت کنند.
معاون بازرگانی شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود: تفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا با قیمت خرید تضمینی به کشاورزان پرداخت می شود.
وی با تصریح اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی در دو سال گذشته رضایت کامل کشاورزان را به دنبال داشته است، اظهار داشت : این طرح هم باعث جلب رضایت کشاورزان از نظر سرعت عمل در پرداخت پول و هم مشارکت بخش خصوصی و کاهش هزینه های دولت بسیار کارساز بوده است.
والوزی گفت : بر اساس مصوبه هیئت وزیران ، سیاست جمع آوری محصول کشاروزان از خرید تضمینی به قیمت تضمینی تبدیل و این سیاست در قالب دو روش گواهی سپرده کالایی و عرضه فیزیکی از طریق بورس کالای ایران اجرایی می شود.
وی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود : با معامله ذرت دانه ای کرمانشاه به ترتیب ذرت استان های کردستان، فارس، خوزستان و...پس از برداشت و جمع آوری به صورت فیزیکی و گواهی سپرده کالایی در بورس کالا عرضه خواهد شد.
معاون بازرگانی شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مزیت های اجرای سیاست قیمت تضمینی اظهار داشت : پرداخت 70 درصد مطالبات کشاورزان در کمتر از یک هفته، جلب مشارکت بخش خصوصی در انجام وظایف حاکمیتی، کاهش هزینه های دولت در راستای نگهداری محصول، جمع آوری، حمل و نقل، افت کسری محصول مورد جمع آوری و شفافیت معاملات از مزایای اجرای این طرح است.
پسته دامغان مهر ماه بورسی می شود
یک تولید کننده پسته هم گفت: عرضه پسته در بورس کالای ایران باعث حذف دلالان و واقعی شدن قیمت محصول شده و کیفیت پسته تولید شده را افزایش می دهد.
علی صائمی به عرضه پسته دامغان در بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت:عرضه پسته در بورس کالای ایران به دلیل شفافیت و کشف قیمت عادلانه مزیت های زیادی داشته و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در مهر ماه جاری پسته دامغان در بورس کالای ایران عرضه می شود.
وی گفت: زمانیکه پسته از سوی باغداران به بازارعرضه می شود ؛ دلال ها خریداری می کنند زیرا مشتری های خوب همیشه در دسترس دلال ها هستند که در این صورت دلال ها منفعت زیادی می برند و دست باغداران از رسیدن به سود مناسب کوتاه می شود به این ترتیب ارتباط بین باغدار و خریدار نهایی و تاجر برقرار نشده است.
وی افزود: زمانی که این محصول وارد بورس کالا شود و به صورت فیزیکی یا گواهی سپرده کالایی مورد معامله قرار گیرد، قیمت به صورت شفاف وعادلانه تعیین شده و دست دلالان از این محصول کوتاه می شود و رقمی که به دلیل مخفی کاری به جیب دلالان می رود به صورت روشن و شفاف نصیب باغدار می شود؛ بنابراین عرضه پسته در بورس کالا باعث حذف دلالان و واقعی شدن قیمت محصول خواهد شد.
در دامغان ۱۴ هزار هکتار پسته کاری وجود دارد و ۱۵ هزار تن پسته در این شهر تولید می شود که قرار است بخشی از پسته این شهر در بورس کالای ایران عرضه می شود.