مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ، از کشت ذرت در 750 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه ، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مجید جعفری، گفت: از
میزان ذرت کشت شده در این شهرستان، 700 هکتار بصورت تازه خوری و 50 هکتار
بصورت علوفه ای می باشد که با توجه به کیفیت و طعم بسیار خوب ذرت سیمرغ،
متقاضیان خوبی نیز در شهرستان های همجوار و دیگر استانها دارد. مدیر
جهاد کشاورزی سیمرغ با بیان اینکه این محصول خواص درمانی زیادی دارد، گفت:
به همین دلیل کشاورزان این شهرستان از کشت ذرت استقبال کردند و علاوه بر
اینکه بلال را بصورت دانه ای می فروشند، بلکه بصورت علوفه ای نیز از ساقه و
برگ آن جهت مصارف دام با استفاده از دستگاه چاپر استفاده می کنند که کمک
بسیار خوبی به بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان سیمرغ است.
بر اساس این گزارش فاطمه ظاهری، کارشناس زراعت مدیریت جهاد کشاورزی سیمرغ با اشاره به اینکه ذرت از لحاظ سطح
زیر کشت،مقام سوم در دنیا را دارا می باشد گفت: این محصول در کنار برنج و گندم، سه
محصول استراتژیک کشاورزی بوده که به دلیل وابستگی صنایع غذایی، صنعت
دامپروری و صنایع تبدیلی همواره حائز اهمیت است. وی تصریح کرد: اهمیت ذرت به دلیل موارد مصرف، کیفیت و ارزش غذایی بالای
آن است که تقریبا از کلیه قسمت های آن اعم از ساقه، برگ، دانه و چوب آن
استفاده می شود. طاهری افزود: موارد مصرف ذرت برای انسانها حدود 25
درصد، دام و طیور حدود 70 درصد و در مصارف صنعتی و صنعت داروسازی حدود 5
درصد می باشد که در مجموع می توان 500 نوع فرآورده از این محصول بدست آورد.
ظاهری
ادامه داد: از قسمت های مختلف ذرت که مورد استفاده قرار می گیرند، دانه،
روغن و کنسرو بلال ذرت برای انسان استفاده می شود و دانه ذرت برای مرغداری و
از علوفه تر و خشک و سیلو شده و کنجانده دانه ذرت در صنعت دامداری و
همچنین از کاکول ذرت در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. حال
که به تعدد موارد مصرف این محصول می نگریم، سوالی برایمان پیش می آید و آن
اینکه این محصول چه خواصی دارد. در هیمن راستا با فرنوش نقاشیان، کارشناس
ارشد تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان سیمرغ به گفت و گو نشستیم.
وی در تشریح خواص این محصول به خبرنگار ما گفت: ذرّت جزو خانواده غلات
نشاسته ای محسوب می شود و منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین ها و مواد
معدنی است. وی افزود: این محصول در گروه ویتامین ها، منبع خوبی از
B5 ، فولاد، B6 است که برای خانم های باردار به علت وجود اسید
فولیک بسیار توصیه می شود.