• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۷۵۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گزارش//

روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنند

سال هاست که با تغییر فرهنگ غذایی ایرانیان، روغن های سرخ کردنی جزء لاینفک غذاهای ما شده است و ترکه تجارت آن بر جان سلامت جامعه می خورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در تبلیغ روغن‌ها ادعا می شود که از دانه آفتابگردان تهیه شده اند اما دروغ بودن این ادعا با یک روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنندحساب سرانگشتی روشن می‌شود. وقتی قیمت عمده هر کیلو آفتابگردان چند هزار تومان است و از 5 تا 7 کیلو تخمه یک کیلو روغن استحصال می‌شود چطور ممکن است یک بطری روغن با قیمت زیر 6 هزار تومان عرضه شود.

دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور می گوید: درصدی از روغن های سرخ کردنی را روغن پالم تشکیل می دهد و علت استفاده از این روغن نیز مقاومت زیاد آن در حرارت های بالا به دلیل داشتن مواد اشباع در آن است.

روغن های مختلف برحسب مقاومت خود نسبت به حرارت در دماهای متفاوتی تجزیه می شوند و دود می کنند که از این مرحله به بعد می توانند سرطانزا باشند.

کاربرد اصلی روغن پالم در صنایع صابون سازی و آرایشی است که در سرطان زا بودن آن شکی نیست.

از طرفی کارشناسان تغذیه وضع اسید چرب ترانس را در سبد غذایی خانواده های ایرانی وخیم می خوانند.

دکتر دیناورند رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حذف اسید چرب ترانس گفت: سیاست ‌ما این است که طی برنامه ای 10 ساله اسید چرب ترانس را حذف کنیم.در این باره باید گلوگاه‌ها را بست، خروجی حدود 40 تا 50 کارخانه تولید روغن باید روزانه کنترل شود و سقف اسید چرب ترانس در روغن خانوار باید به دو درصد برسد البته در واردات بسیار خوب عمل شده است و اکنون روغنی که اسید چرب ترانس داشته باشد وارد کشور نمی‌شود.

تحقیقات نشان می دهد چربی های ترانس، میزان کلسترول بد خون را افزایش و کلسترول خوب را کاهش می دهند این امر سبب افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی می شود. 

بهترین روش طبخ غذا بخارپز کردن است، پزشکان توصیه می کنند کمتر از غذاهای سرخ شده استفاده کنیم یا حداقل زمان سرخ کردن را تا حد امکان کاهش دهیم و به تفت دادن کوتاه اکتفا کنیم. سرخ کردن های طولانی، ویتامین های غذا را از بین می برد و زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات از جمله بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها، چاقی و دیابت می شود با این حال استفاده از روغن مناسب هم بسیار حائز اهمیت است و باید درباره انواع روغن ها آگاهی داشت.

گزارش از امیر نوایی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شهرکرد و بلداجی سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
قلع و قمع ۱۱ مورد دیوارکشی غیر مجاز در جویبار
قاسمی و رشیدپور به فینال ۲۰۰ متر آزاد راه یافتند
کاهش ۳ متر مکعبی الگوی مصرف ماهیانه آب در کهگیلویه و بویراحمد
۳۰ آبان؛ آخرین مهلت ارسال آثار به رویداد رسانه‌ای «هما»
حمل‌ونقل جاده‌ای ایران هوشمند می‌شود
از ابوغریب تا کاخ سفید
تکریم و تجلیل از اعضای وابسته ارتش در خوی
مهلت استعفای داوطلبان شوراهای روستا تا ۳۰ آبان
آغاز فصل جدید رقابت‌های سوارکاری پاییزه گلستان از فردا چهارشنبه ۲۱ آبان در گنبدکاووس
غرفه منطقه آزاد انزلی در نمایشگاه اینوکس کیش
همایش علمی و مدیریتی به مناسبت روز جهانی علم در اردبیل
تصادف مرگبار در همدان
پیروزی تیم ملی والیبال بانوان ایران در دیدار نخست
سازمان‌های بین‌المللی بازیچه دست آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هستند
دستاورد‌های ایران جان در آبادان و خرمشهر
افزایش ۶۱ درصدی دستمزد زندانیان شاغل
رعایت بهداشت فردی دانش‌آموزان و پیشگیری از شیوع شپش در مدارس
معرفی توانمندی‌ها و دستاورد‌های پایگاه‌های بسیج در نمایشگاه اسوه در ارومیه
بهره برداری از مدرسه عشایری روستای آب رزک اندیکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)